TAPP lanceert nieuw platform voor horecaondernemers
Introductie – TAPP komt met een nieuw platform voor de horeca, wat ondernemers meer inzage moet geven over hun eigen bedrijf. Horecaondernemers kunnen door een datagerichte aanpak meer uit hun zaak halen.
TAPP ontwikkelde, in samenwerking met strategisch development partner Microsoft, een online platform waarop horecaondernemers kansen krijgen aangereikt om hun strategie te verbeteren. Het platform analyseert de data van duizenden horecagelegenheden in Nederland en brengt zo trends en ontwikkelingen op het gebied van assortimenten en prijzen in kaart. Deze benchmark data wordt naast de huidige resultaten van de desbetreffende horecaondernemer gelegd om in kaart te brengen waar mogelijke verbeteringen liggen. Zo wordt onder meer inzichtelijk hoe het individuele assortiment presteert in vergelijking met andere horecagelegenheden, welke dranken op dat moment zorgen voor de meeste omzet, of er sprake is van een prijsafwijking binnen het huidige assortiment ten opzichte van de concurrentie, en welke dranken veelbelovend zijn om aan de kaart toe te voegen. Op basis van die informatie doet het TAPP platform suggesties voor verbetering.
Het TAPP platform werd de afgelopen maanden getest door bestaande klanten van het bedrijf. Volgens TAPP gaf het platform ze de juiste informatie. “Wanneer je weet wat gasten bestellen en uitgeven in andere horecagelegenheden, ben je beter in staat om de juiste doelen te stellen met je team en goede beslissingen te maken”, aldus Jaap van Ham, eigenaar van Rooftopbar Doloris in Tilburg. En ook Jeroen Stokman, eigenaar van Restaurant Jonkheer De Ram in Schalkwijk toonde zich tevreden. "Deze inzichten uit de markt houden me scherp. Het drukt me met m’n neus op de feiten”, aldus Stokman.
TAPP is opgericht door Frans van Hoogstraten (CFO) en Sjoerd Rothweiler (CCO) met de missie om een data-gedreven werkwijze toegankelijk te maken voor horecaprofessionals. Inmiddels wordt het platform gebruikt door ruim 3.400 horecaondernemingen in Nederland.
Bron: TAPP/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Van Gelder gaat plantaardig maatwerk leveren
Introductie – Groente en fruitbedrijf Van Gelder in Ridderkerk gaat plantaardig maatwerk leveren voor horecaondernemers. Het gaat om duurzame, gezonde en plantaardige producten voor de zorg- en horecasector.
Lees berichtDrie op de vijf horecamedewerkers overweegt ontslag
Onderzoek - Drie op de vijf horecamedewerkers overwegen hun baan op te zeggen, zo blijkt uit nieuw onderzoek onder horecamedewerkers. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal verdrievoudigd.
Lees berichtGrapedistrict opent flagshipstore in Amsterdam
Formulenieuws - Grapedistrict, de wijnwinkel die zich inzet voor kleine wijnboeren, opent 17 mei haar grootste winkel tot nu toe op de van Woustraat in Amsterdam. De Grapedistrict flagshipstore komt pal tegenover de plek waar ooit de eerste winkel werd geopend.
Lees berichtHoreca Kassasysteem Mr. Winston wil internationaal groeien
Kassasystemen - Het Tilburgse bedrijf Mr. Winston heeft een investering van 600.000 euro opgehaald bij angel investors, waaronder Collin Crowdfund CEO Jeroen ter Huurne. Met het geld wil het in Nederland snelgroeiende horeca kassasysteem ook internationaal voet aan de grond krijgen.
Lees berichtSchiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon
Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.
Lees berichtCompass Group nieuwe horecapartner WEC
Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.
Lees bericht