Ton van Veen (Jumbo): ‘Meer klanten voorbode van hernieuwde groei’


Meer klanten en een iets hogere omzet voor Jumbo

Formulenieuws - Jumbo maakte vanochtend cijfers bekend over het eerste halfjaar, waarbij topman Ton van Veen tevens terugblikte op de eerste zes maanden van dit jaar, maar ook een perspectief schetst voor de nabije toekomst. De omzet steeg in het eerste halfjaar met een procentje, terwijl het marktaandeel vrijwel onveranderd uitkwam op 21%.

De concernomzet van de Koninklijke Jumbo Food Groep is in het eerste halfjaar (t/m week 28) van 2024 uitgekomen op € 6,0 miljard en dat is circa 1% hoger dan in de eerste helft van 2023. Onderliggend is volgens Jumbo sprake van een aantal bijzondere effecten, waaronder doorgevoerde prijsverlagingen voor een bedrag van ruim € 100 miljoen en een afname van de tabaksomzet met € 60 miljoen. Daar staat een omzetstijging tegenover die volledig toe te schrijven is aan de groei van het aantal klanten. Het marktaandeel van Jumbo over het eerste halfjaar is vrijwel onveranderd uitgekomen op 21%.

Jumbo-ceo Ton van Veen: “Het zijn enerverende tijden binnen retail en in het bijzonder voor supermarkten; de omstandigheden blijven ook dit jaar taai. Zo blijven de kosten stijgen, staan de marges onder druk en met het wegvallen van de verkoop van tabak daalt in de hele branche de omzet het komende halfjaar verder. Tegelijkertijd zien we bij Jumbo de klantaantallen en ook de klanttevredenheid toenemen. Vanuit het verleden weten we dat dit een voorbode is van groei in de nabije toekomst. Dit geeft ons dan ook het vertrouwen dat we op de goede weg zijn. De aangekondigde aanpassing van de kantoororganisatie wordt in de tweede helft van 2024 geëffectueerd en zal bijdragen aan een slagvaardigere en efficiëntere Jumbo organisatie.”

La Place

De omzet van La Place komt in de eerste helft van 2024 uit op € 71 miljoen. Dat is een lichte stijging ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Vanwege de focus op Jumbo werd begin juni de verzelfstandiging van La Place aangekondigd. Op deze manier krijgt La Place de ruimte om verder te groeien. Deze wijziging is nog onder voorbehoud van goedkeuring door de Europese Commissie.

Bron: FoodPersonality/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Jumbo wil ‘anders werken’ met minder mensen

Supermarkt - In het voorjaar van 2024 kondigde Jumbo Supermarkten de plannen aan voor het aanpassen van haar kantoororganisatie, waar een andere manier van werken een belangrijk onderdeel van is. Deze ontwikkeling is onderdeel van de ingeslagen koers ‘Jumbo zoals Jumbo bedoeld is’ wat focust op de unieke kenmerken waarmee het familiebedrijf groot en succesvol is geworden. De organisatie wordt optimaler...

Lees bericht



Coveniencestore Beej Benders in Venlo sluit de deuren

Conveniencestore - Beej Benders, het spraakmakende ‘blurringconcept’ van Jumbo-ondernemer Geert Benders stopt ermee. De vestiging aan het Nolensplein in Venlo sluit eind deze maand de deuren na acht jaar pionieren. Als merk blijft Beej Benders vooralsnog wel bestaan. Dat meldt vakmedium FoodPersonality voor de retail.

Lees bericht




Bierconsumptie horeca daalt eerste zes maanden met 1,9%

Analyse – Over de eerste zes maanden van dit jaar is de bierverkoop in ons land met iets meer dan 5 procent gedaald. Een daling van 1,9% deed zich voor bij de horeca. Bij de supermarkten was de daling met 6,6% nog groter. Opvallend was ook de forse daling in alcoholvrije bieren.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid