Spar University en Too Good To Go winnaars ABN AMRO Future Food Award

Verkiezing - Too Good To Go en Erwin Binneveld van Spar University hebben vandaag tijdens het FSIN Food500 Congres een ABN AMRO Future Food Award gewonnen. Binneveld sleepte de prijs in de wacht dankzij zijn jarenlange inspanningen om de voedselketen te verduurzamen door...

Start-up bij jubilerend Hollander Barendrecht volledig operationeel

Jubileum - Hollander Barendrecht bestaat dit jaar 90 jaar, maar kijkt vooral vooruit. Zo is haar start-up in food e-commerce nu volledig operationeel en verovert het bedrijf dit jaar voor het eerst een positie in de Top 100 Logistieke Dienstverleners, vanwege het...

Angélique Schmeinck neemt eerste inspiratieboek over de menukaart in ontvangst

Boekpresentatie -– SVH Meesterkok Angélique Schmeinck heeft deze week in haar Culinaire Galerie in Velp het eerste exemplaar van Wat maak je me nu?! in ontvangst genomen. Wat maak je me nu?! is een inspiratieboek over de menukaart als communicatiemiddel, geschreven door...

Bistro Croquant sluit zich aan bij Maastricht Culinair

Samenwerking – Bistro Croquant in Maastricht sluit per 1 juli 2019 aan bij Maastricht Culinair. Eigenaar Roland Philipsen is blij dat zijn kwaliteitsbistro binnen twee jaar na de opening onderdeel uitmaakt van het samenwerkingsverband voor de betere restaurants en smaakmakers in...

Veilig Verkeer gaat Deliveroo-bezorgers trainen

Bezorgdienst - Veilig Verkeer Nederland (VVN) en Deliveroo gaan vanaf eind juli trainingen geven aan freelance bezorgers die met Deliveroo werken. De trainingen worden op vier locaties in het land gegeven. Onderdeel van de training is de nieuwe wetgeving op het gebied van...

Van Hessen ontvangt predicaat Hofleverancier

Onderscheiding - Van Hessen, specialist op het gebied van automatiseringssystemen voor hotels en restaurants bestaat 100 jaar en als bekroning ontving het bedrijf onlangs het Predicaat Hofleverancier. De bijbehorende oorkonde en wapen werden begin deze maand tijdens de viering...

‘Hollandse Nieuwe verouderd en moet vernieuwen’

Onderzoek – Uit onderzoek blijkt dat het ‘haring happen’ toch vooral een eettraditie is die past bij de groep vijftigplussers. De zogeheten millennials (de generatie geboren tussen 1980 en 2000) associëren het eten van Hollandse Nieuwe vooral met een oubollige traditie. Het...

BUNK Hotels opent eerste vestiging in Utrecht

Hotel – Onlangs opende in de monumentale Westerkerk in Utrecht BUNK de eerste locatie. Het is een plek waar mensen kunnen eten, drinken, werken en slapen. BUNK biedt een café, restaurant en bar met zelfgebrouwen bier, maaltijden vanuit de wereldkeuken vanaf 10 euro en lange...

Bickery introduceert twee Tabasco Spicy Tomato Drinks

Introductie – Het Nederlandse bedrijf Bickery Food Group heeft onder licentie voor heel Europa de Tabasco Spicy Tomato Drink ontwikkeld. De nieuwe drank op basis tomatensap met de befaamde Tabasco pepersaus is in Nederland beschikbaar in een tweetal versies, een wat gematigd...

McDonald’s opent 100ste McCafé in Nederland

Formulenieuws – Eind vorige week heeft McDonald’s in Diemen het 100ste McCafé in Nederland geopend. Het McCafé-concept  deed in Nederland haar intrede in 2016. Koffie is sindsdien een steeds belangrijker aandeel gaan vormen binnen de 248 McDonald’s locaties. In de 100...