SurpriSeat.nl nu ook in Amsterdam

Verrassingsmenu - Met SurpriSeat.nl eet je een verrassingsmenu bij een restaurant dat op basis van een persoonlijk profiel wordt gematcht. Geïnteresseerden krijgen weliswaar een tease-smsje, om de locatie te raden, maar een raadspel is het niet. Twee uur voorafgaand aan het...

Horecazaken Amsterdam gesloten vanwege arbeidsmarktfraude

Inspectie - Vervalsing van loonstroken, het tewerkstellen van vreemdelingen zonder vergunning, sjoemelen met arbeidstijden en onderbetaling. Allemaal overtredingen die werden geconstateerd door de Inspectie SZW bij diverse horecaondernemingen in de Amsterdamse binnenstad. Ook...

50% van Coca-Cola flessen uit gerecycled PET in 2019

Recycling – Tijdens de tweede editie van het zogenaamde ’OPEN’-gesprekken van Coca-Cola heeft het frisdrankenbedrijf aangekondigd dat tegen eind 2019 al hun plastic flessen zullen bestaan uit 50% gerecycled plastic. De belofte die het bedrijf doet betekent in de praktijk dat er...

Dinner in Motion geopend in Eindhoven

Horeca - Dinner in Motion, het restaurantconcept waarbij eten en drinken wordt gecombineerd met visuele en muzikale effecten, is van het weekend geopend in de Piazza in Eindhoven. Wethouder Yasin Torunoglu opende het horecaconcept samen met ondernemer Bram van der Vorst, waarna...

Eerste Zeeuwse StationsHuiskamer verkoopt ook gefrituurde friet en snacks

Formulenieuws – Het station van Goes heeft vandaag als eerste locatie in Zeeland een StationsHuiskamer gekregen. In deze wachtruimte van NS is een Smullers en een Kiosk samengetrokken, waardoor er nu naast koffie en een broodje, ook gefrituurde friet en snack kunnen worden...

Aantal trampolineparken in twee jaar verdubbeld

Leisure – Het aantal indoor trampolineparken in Nederland is in twee jaar tijd verdubbeld. In 2016 was het concept nog relatief nieuw en telde ons land 32 parken. Inmiddels is dit aantal gegroeid naar 64 parken in 2018. Dit blijkt uit een publicatie ‘Indoor Trampolineparken in...

Nieuwe eenjarige koksopleiding met focus op duurzaamheid

Opleiding – Cateraar VITAM en onderwijsinstelling Koning Willem I College hebben elkaar gevonden in een nieuwe eenjarige koksopleiding, waarin gevarieerd en seizoensgebonden koken centraal staat en de focus ligt op creativiteit, gezondheid en duurzaamheid. De eerste lichting van...

Kroketsalade en Red Velvet shake op Family-menu

Formulenieuws – Fastserviceformule Family heeft een aantal nieuwe snackcombinaties op de kaart gezet. Per november kunnen gasten bijzondere snacks bestellen, zoals bitterballen met truffelmayonaise, het kroketmenu, de kroketsalade en de Red Velvet Winterspecial. De vernieuwde...

Van Geloven en Schrobbelèr introduceren de Schrobbelèr bitterbal

Introductie – Twee Tilburgse bedrijven hebben de handen in een geslagen en introduceren voorafgaand aan het Carnaval de Schrobbelèr bitterbal. De snack is ontwikkeld door Van Geloven op basis van de kenmerkende Schrobbelèr ‘kruiden’ en –uiteraard – prima te combineren met een...

Foodconcept Abel’s Deli failliet verklaard

Faillissement – Het foodconcept Abel’s Deli is vorige week failliet verklaard door de rechtbank Midden-Nederland. Dat meldt Retail News op haar website. Het concept won vorig jaar nog de productpitch van Albert Heijn. Abel’s Deli is gestart als maaltijdenconcept door Jesse van...