Domino’s lanceert e-bike met ‘slimme oven’ achterop


Formulenieuws - Domino’s komt als bezorgdienst met een nieuw type bezorging. De pizzaformule introduceert de Domino’s DxB, een e-bike met ingebouwde pizza-oven die de pizza gedurende de rit op precies de juiste temperatuur van 68 graden houdt.

De introductie valt samen met het 35-jarige jubileum van de pizzaformule. Domino’s staat erom bekend om constant te streven naar verbetering in de bezorgervaring. In lijn met deze missie heeft Domino’s Enterprises Limited de Domino’s DxB ontwikkeld, een elektrische bezorgfiets uitgerust met een ingebouwde oven . Een ventilatiesysteem in de oven zorgt ervoor dat vocht en stoom wordt vrijgelaten, en een stabilisator zorgt ervoor dat de pizza goed op zijn plek blijft. Het voertuig is vooralsnog alleen beschikbaar als demo-exemplaar

35 jaar

Sinds de komst van Domino’s op 16 januari 1989 heeft de pizzabezorger met regelmaat nieuwe wegen bewandeld. Wat begon als een bescheiden start, waar maaltijdbezorging een zeldzaamheid was, groeide bezorging al snel uit tot een onmisbaar onderdeel van de eetcultuur. Domino's zette de standaard voor bezorging met de introductie van pizza's aan huis.

Verduurzamen

Ook in bezorging zette Domino’s de nodige stappen.  Van de kenmerkende 'knetterende scooters' uit het verleden is meer dan 85% van de huidige bezorgvoertuigen volledig elektrisch en stil en duurzaam. Waar Domino's in 1989 begon als een innovatieve maaltijdbezorger, blijft de pizzaketen vooruitkijken. Na experimenten met drones, robots en zelfs bezorging op het water tijdens Koningsdag, introduceert Domino's nu de DxB: een prototype dat de potentie heeft om hét bezorgvoertuig van de toekomst te worden. Manon Stoutjesdijk, PR specialist bij Domino’s: “Al onze pizza’s worden vers bereid nadat een klant een bestelling plaatst. Met onze efficiënte werkwijze, kunnen we ervoor zorgen dat onze pizza’s warm en snel bij de klant komen. Elke minuut daarin telt, want: pizza’s zijn het lekkerst wanneer ze direct uit de oven komen. Daarom is een oven op de fiets wat ons betreft dé innovatie van de toekomst.”

Bron: Domino's/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Drie favoriete gerechten in één My Domino’s Box

Introductie – Pizzaketen Domino's introduceert de My Domino's Box: een eenpersoons box met ruimte voor een mini-versie van je favoriete pizza en twee bijgerechten. De box is naar eigen smaak samen te stellen. Volgens Domino’s zijn er op die manier honderden mogelijke combinaties mogelijk.

Lees bericht



NLVVM viert 7e editie Dag van de Maaltijdbezorger

Maaltijdbezorging - De Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers (NLVVM) zet zich voor het 7e jaar op rij in voor landelijke waardering van de maaltijdbezorger. Op 21 september - De Dag van de Maaltijdbezorger - zullen de bij de NLVVM aangesloten formules de maaltijdbezorgers persoonlijk in het zonnetje zetten.

Lees bericht







© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid