Nederlander Jet Loos finalist in ‘World’s Best Young Chef’
Wedstrijd - Op 24 & 25 oktober liep de hitte op in de keuken van S.Pellegrino Young Chef Academy Competition 2022/2023. Vijftien jonge koks streden in de Noord-Europese finales van deze wereldwijde competitie voor chefs van onder de dertig jaar. De 23-jarige Nederlandse Jet Loos hield veertien andere chefs achter zich en kookt in 2023 voor de titel ‘World’s Best Young Chef’ in de Grand Finale.
Jet Loos is er van overtuigd dat het allerbelangrijkste bij koken is om een oprechte passie te hebben voor eten en drinken. “Zo’n passie die je de drive geeft om elke dag harder te werken – en beter te worden. Mijn passie ligt bij zuivere gerechten. Als ik een nieuw receptuur creëer, dan wil ik dat alles op het bord ‘clean’ is. Ingrediënten moeten vol smaak zitten, terwijl ze ook de schoonheid van de natuur laten zien. Om dat te bereiken, gebruik ik de beste producten uit de zee, van het land of uit het bos. Innovatieve gerechten beginnen nog steeds in de natuur,” aldus Loos.
Jet Loos
Jet Loos was als leerling en chef al onderdeel van verschillende sterrenkeukens. Zo kookte de Nederlandse onder andere bij De Groene Lantaarn** en Restaurant Perceel*. Na het afronden van haar studie vertrok Loos voor een stage in Scandinavië in de keuken van RE-NAA**. Wat als een stage begint, verandert binnen 5 maanden in een baan als chef de partie patisserie, waarin Jet zich nog verder wil ontwikkelen in de kunst van de patisserie.
S.Pellegrino Young Chef Academy Competition
De S.Pellegrino Young Chef Academy is een internationaal initiatief dat culinaire talenten uitdaagt om hun gastronomische grenzen te verkennen. De deelnemende chefs – allemaal 30 jaar of jonger –ontwikkelen ieder een eigen signature gerecht waarmee ze op één bord hun culinaire visie voorschotelen. Uit meer dan 1000 ingezonden gerechten selecteerde de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition de meest veelbelovende recepturen. De gekozen chefs kookten in 15 regionale finales voor een plek in de finales. Loos is daarbij afgevaardigde voor Noord-Europa.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Noah Wynants van de Librije winnaar Beste Jonge Chef
Wedstrijd - Maandag 4 november streden tien jonge chefs om de titel Beste Jonge Chef van Noord-Europa. Noah Wynants van De Librije*** ging er niet alleen met de titel vandoor, maar wist ook nog eens twee van de drie thematische awards mee naar huis te nemen. Eind 2025 kookt Wynants in de wereldwijde finale in Milaan voor de titel ‘World’s Best...
Lees berichtJet Loos wint Nederlandse finale Bocuse d’Or
Verkiezing - Maandag 23 september 2024 tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam is Jet Loos van restaurant Flore** in Amsterdam, samen met haar commis Rowin IJsseldijk, van restaurant De Treeswijkhoeve, de winnaar geworden van de Nederlandse finale van Bocuse d’Or. Zij vertegenwoordigen Nederland tijdens de Europese finale in maart 2026.
Lees berichtTwee Hollandse chefs in beeld voor ‘World’s Best Young Chef’
Wedstrijd - Twee chefs van Nederlandse restaurants strijden dit jaar om de titel beste jonge chef in de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition 2024/2025. De twee chefs zijn Noah Wynants van De Librije*** in Zwolle en Victor Guitton van Ciel Bleu**in Amsterdam. Beiden koken op 4 november 2024 in de regionale finale van de internationale chefscompetitie.
Lees berichtS.Pellegrino Young Chef Academy Competition van start
Wedstrijd - Na vijf succesvolle eerdere edities opent S.Pellegrino opnieuw de inschrijvingen voor de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition. In deze wereldwijde competitie gaan jonge chefs de strijd met elkaar aan. S.Pellegrino zoekt met een jury van gerenommeerde chefs naar een jonge top kok. Vorig jaar bereikte de Nederlandse chef Jet Loos nog de finales.
Lees berichtJet Loos in top van beste jong chefs ter wereld
Wedstrijd - na een selectieronde uit 4000 aanmeldingen en 15 regionale finales, streden 15 chefs van over de hele wereld in de finales voor de titel ‘Best Young Chef’. Nederlander Jet Loos wist met haar gerecht, haar passie en haar persoonlijke verhaal de jury tot tranen te roeren: ‘Dat emotionele aspect is het belangrijkste onderdeel van ons vak.’
Lees bericht