Twee Hollandse chefs in beeld voor ‘World’s Best Young Chef’


Kok Jet Loos voig jaar in actie tijdens de finals van S. Pellegrino Young Chef Academy

Wedstrijd - Twee chefs van Nederlandse restaurants strijden dit jaar om de titel beste jonge chef in de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition 2024/2025. De twee chefs zijn Noah Wynants van De Librije*** in Zwolle en Victor Guitton  van Ciel Bleu**in Amsterdam. Beiden koken op 4 november 2024 in de regionale finale van de internationale chefscompetitie.

In deze wedstrijd gaat S.Pellegrino op zoek naar het grote aanstormende talent in de gastronomie. Wynants en Guitton nemen het tijdens de Noord-Europese finale in Nederland op tegen acht andere jonge chefs uit Denemarken, Estland, Noorwegen en Zweden. Een internationale jury zal in het Miele Experience Centre besluiten wie met diens signature gerecht een plek in de wereldwijde finale in 2025 verdient. En de uiteindelijke titel van ‘World’s Best Young Chef’.

De S.Pellegrino Young Chef Academy is een internationaal initiatief dat culinaire talenten uitdaagt om hun gastronomische grenzen te verkennen. De competitie verbindt meer dan 1.000 chefs van over de hele wereld met elkaar. Van jong talent tot gerenommeerde rotten uit het vak. Via de competitie wil S.Pellegrino de ontwikkelingen in de gastronomie ondersteunen. Vorig jaar haalde de Nederlandse Jet Loos (nu Flore**) het tot de wereldwijde finales.

Op 4 november 2024 koken Wynants en Guitton voor een plek in de wereldwijde finales in Milaan.

Bron: S.Pellegrino/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Eerste vrouwelijke chef bij finale Bocuse d’Or

Vakwedstrijden - Maandag 23 september 2024 is het zover. Dan vindt de Nederlandse finale van Bocuse d’Or plaats tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Vier chefs hebben zich na een selectieronde geplaatst voor de finale. Met een primeur: het is voor het eerst dat een vrouwelijke chef het wedstrijdtoneel betreedt in de geschiedenis van Nederlandse finales van Bocuse d’Or.

Lees bericht


Kookmarathon levert bijna twee ton op voor kinderoncologie

Actie - Zondag 26 mei ging om 12 uur ’s middags de vijfde editie van 24H Chefs van start op Kasteel Kerckebosch in Zeist. 24 van Nederlands allerbeste chefs waaronder Nelson Tanate van De Librije, Leon Mazairac van Karel V en Joris Bijdendijk van Rijks, gaven 24 uur lang in de keuken het stokje aan elkaar door, om geld in te zamelen voor het...

Lees bericht

S.Pellegrino Young Chef Academy Competition van start

Wedstrijd - Na vijf succesvolle eerdere edities opent S.Pellegrino opnieuw de inschrijvingen voor de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition. In deze wereldwijde competitie gaan jonge chefs de strijd met elkaar aan. S.Pellegrino zoekt met een jury van gerenommeerde chefs naar een jonge top kok. Vorig jaar bereikte de Nederlandse chef Jet Loos nog de finales.

Lees bericht

Joris Peters zoekt opvolger Aan de Zweth in Schipluiden

Restaurant - Chef-eigenaar Joris Peters zoekt een opvolger voor de exploitatie van zijn restaurant Aan de Zweth in Schipluiden. Het tussen Rotterdam en Delft gelegen restaurant wordt ter overname aangeboden omdat de ondernemer elders een nieuwe uitdaging wil aangaan in een kleiner restaurant.

Lees bericht


Jet Loos in top van beste jong chefs ter wereld

Wedstrijd - na een selectieronde uit 4000 aanmeldingen en 15 regionale finales, streden 15 chefs van over de hele wereld in de finales voor de titel ‘Best Young Chef’. Nederlander Jet Loos wist met haar gerecht, haar passie en haar persoonlijke verhaal de jury tot tranen te roeren: ‘Dat emotionele aspect is het belangrijkste onderdeel van ons vak.’

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid