Jet Loos wint Nederlandse finale Bocuse d’Or


Winnaars Bocuse d'Or op het podium bij Gastvrij Rotterdam.Jet Loos gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in 2026

Verkiezing - Maandag 23 september 2024 tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam is Jet Loos van restaurant Flore** in Amsterdam, samen met haar commis Rowin IJsseldijk, van restaurant De Treeswijkhoeve, de winnaar geworden van de Nederlandse finale van Bocuse d’Or. Zij vertegenwoordigen Nederland tijdens de Europese finale in maart 2026.

Vier teams hebben zich de afgelopen maanden voorbereid op deze prestigieuze kookwedstrijd waarbij ze zijn beoordeeld door een vakjury, gevormd door 4 SVH Meesterkoks en 2 topchefs onder leiding van de voorzitter van Bocuse d’Or Nederland François Geurds van FG Restaurant** en Franky’s Grill in Rotterdam.

Andere prijzen

De prijs voor beste commis ging naar ook al naar het team van Jet Loos, namelijk naar haar commis Rowin IJsseldijk. Hij kreeg de prijs volgens de jury omdat hij op opmerkelijke wijze presenteerde. De prijs voor beste plant-based gerecht ging naar Mark Captein van Orangerie de Pol in Doetinchem. De prijs voor beste vleesgerecht ging naar Jos van der Noll van Le Nord in Bilthoven.  Zijn vleesgerecht was gewoonweg de lekkerste van alle vleesgerechten en uitmuntend gepresenteerd.

Winnaar

Jet Loos is de winnaar van Bocuse d’Or geworden omdat zij met haar commis de meest verfijnde uitwerking van gerechten wist te presenteren aan de jury. Zowel in smaak als presentatie.

Bocuse d’Or

De grote wereldfinale van Bocuse d’Or vindt elke twee jaar in januari plaats en wordt gehouden in de Franse stad Lyon. In totaal gaan teams uit 24 landen van over de hele wereld de strijd aan. In het tussenliggende jaar vinden over de hele wereld op alle continenten de voorrondes plaats. Tijdens de voorrondes moeten de deelnemende landenteams zich kwalificeren voor een plaats bij de wereldfinale in Lyon.

Bron: Bocuse d’Or/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Drukke eerste dag Gastvrij Rotterdam laat veel nieuws zien

Vakbeurzen – Gastvrij Rotterdam beleefde een drukke eerste dag in Ahoy. Vakwedstrijden en de ruim 500 exposanten hadden veel horecaondernemers naar de horecabeurs in Rotterdam gebracht. Opvallend was dat er ook veel jongeren rondliepen. Geen studenten, maar medewerkers van horecabedrijven. Voor veel exposanten gelijk een mogelijkheid om te investeren in een toekomstige klantengroep. Maar er is ook veel nieuws. Meest opvallende? De...

Lees bericht


Melaard (Gastvrij Rotterdam): “Kwaliteit bezoekers groeit door”

Vakbeurzen – Na de jubileumeditie van vorig jaar is er dit jaar weer een reguliere beurs van Gastvrij Rotterdam. Niet dat deze 11e editie van 23 t/m 25 september anders is dan de voorgaande beurzen in Ahoy maar de horecabeurs breidt wel steeds verder uit. Niet alleen in activiteiten ook het aantal standhouders en de omvang neemt elk jaar toe. “Maar”,  zegt...

Lees bericht




Eerste vrouwelijke chef bij finale Bocuse d’Or

Vakwedstrijden - Maandag 23 september 2024 is het zover. Dan vindt de Nederlandse finale van Bocuse d’Or plaats tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Vier chefs hebben zich na een selectieronde geplaatst voor de finale. Met een primeur: het is voor het eerst dat een vrouwelijke chef het wedstrijdtoneel betreedt in de geschiedenis van Nederlandse finales van Bocuse d’Or.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid