Nederlands bedrijf Mayoneur wil mayomarkt verder verduurzamen


Sytze van Stempvoort (l), mede-oprichter van Peel Pioneers en Geert Kranendonk (30) & Glenn Kruisselbink (30), co-founders van Mayoneur

Verduurzamen – Het jonge Nederlandse bedrijf Mayoneur wil met een alternatief voor traditionele verdikkingsmiddelen de mayonaisemarkt verder verduurzamen. De challenger heeft daarvoor een alternatief ontwikkeld van citrusvezels van waste sinaasappels.

Het merk Mayoneur, dat verschillende mayosmaken als sriracha mayo, wasabi mayo en pittige saté mayo in het assortiment heeft, zet met de overstap van de traditionele verdikkingsmiddelen naar citrusvezels een nieuw tijdperk in. Volgens de oprichters van Mayoneur draagt de innovatie ook bij aan de circulaire economie.  “Onze mayo’s waren vanaf onze start in 2019 al plantaardig, halal, glutenvrij en lactosevrij”. De keuze om zich volledig te richten op plantaardige mayo was geen toeval, zo laat het bedrijf weten, omdat het merk daarmee in 2023 650.000 eidooiers bespaart. “Toen we erachter kwamen dat de citrusvezels van Peel Pioneers een uitstekende vervanging zijn voor traditionele verdikkingsmiddelen, zijn we gelijk gaan testen met onze receptuur om ook op dat vlak duurzaamheidsstappen te zetten,” aldus Geert Kranendonk (30) & Glenn Kruisselbink (30), co-founders van Mayoneur.

Voedselverspilling

De samenwerking tussen Mayoneur en Peel Pioneers, producent van de citrusvezels draagt bij aan het verminderen van voedselverspilling en het maximaliseren van het gebruik van grondstoffen. “Deze vezel wordt geproduceerd uit de resten van citrusvruchten afkomstig van Jumbo en heeft uitstekende bindende en textuureigenschappen, waardoor het ideaal is voor gebruik in sauzen,” aldus Sytze van Stempvoort, mede-oprichter van Peel Pioneers. Het was voor Mayoneur een uitdaging om de smaak, de structuur en het romige mondgevoel te behouden. “We zijn super trots dat het ons na maanden testen uiteindelijk toch gelukt is,” aldus Kranendonk.

Onder de loep

De overstap naar citrusvezels is volgens de jonge ondernemers nog maar het begin. In de komende jaren neemt het bedrijf meer grondstoffen onder de loep om ook die van bij- of restproducten te maken, zoals zetmeel van aardappelschillen.

Bron: Mayoneur/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Duitse Edeka neemt deel De Groot Fresh Group over

Overname - De Duitse marktleider in de supermarktsector Edeka neemt bedrijfsonderdelen over van een Nederlandse agf-leverancier. Het gaat om ‘De Groot Fresh Group’ in Hedel. De overnemende partij is Everest, de inkoopdochter van Edeka, waar ook Jumbo en Picnic lid van zijn. Dat meldt vakblad FoodPersonality.

Lees bericht


Jumbo opent Europa’s grootste mechanische verscentrum

Distributiecentrum - Deze week heeft Jumbo Supermarkten het gemechaniseerd centraal distributiecentrum (CDC) voor versproducten officieel in gebruik genomen. Hierdoor kunnen klanten van Jumbo rekenen op nog versere producten doordat deze artikelen na productie sneller in de winkel liggen.

Lees bericht

Nu ook ‘bio-puree’ van afgekeurde biologische bananen

Voedselverspilling  – The Banana Factory opende begin 2023 haar deuren om anders afgekeurde bananen, te redden van onnodige vernietiging door hier bananenpuree van te maken. Naast reguliere bananenpuree, maakt het bedrijf in samenwerking met Coroos nu ook biologisch gecertificeerde bananenpuree zodat ook bio producenten kunnen werken met “no-waste” bananenpuree.

Lees bericht



REWE Duitsland opent eerste plantaardige supermarkt

Buitenland – Het gaat om een experiment, maar de REWE Group heeft onlangs in Berlijn een volledig plantaardige supermarkt geopend. De retailorganisatie wil  met de pilot 'Rewe voll pflanzlich' laten zien hoe gevarieerd en hoe groot het plantaardig aanbod is.

Lees bericht

Opsplitsen ZorgTotaal in Zorg & food en Zorg & ICT goede zet

Vakbeurzen - Eigenlijk is er maar relatief weinig ruchtbaarheid aan gegeven, maar van 8 tot en met 11 april worden voor de eerste keer de drie vakevents Zorg & food, Zorg & facility en Zorg ICT gezamenlijk gehouden als opvolger van de vroegere beurs ZorgTotaal. Dat wil niet zeggen dat belangstellenden de weg naar de Jaarbeurs in Utrecht niet wisten te vinden. In tegenstelling....

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid