NK Vegan Barbecue 25 september bij De Groene Afslag


Wedstrijd – Op 25 september wordt het Nederlands Kampioenschap Vegan Barbecue gehouden bij circulaire ontmoetingsplek De Groene Afslag. Het kampioenschap wordt door het plantaardige merk Vegan Masters georganiseerd, samen met De Groen Afslag in Laren.

Met dit NK willen de organisatoren chefs uitdagen hun mooiste culinaire gerechten aan het publiek te tonen en hiermee veganistisch barbecueën op de kaart te zetten. Een jury onder leiding van radio DJ Giel Beelen selecteert uit alle deelnemers de winnaar, die zich Nederlands Kampioen Vegan Barbecueën mag noemen.

Aanleiding om dit NK te organiseren is te laten zien hoe breed de mogelijkheden zijn wanneer men kiest voor volledig plantaardige ingrediënten tijdens het barbecueën. Oprichter Danny Galiart van Vegan Masters: “Bij een traditionele barbecue zijn het de kruiden, specerijen en groenten die de smaak brengen. Wat nu als we het dierlijke aspect achterwege laten en juist die ingrediënten op de voorgrond laten treden?” Doel van de organisatoren is dat zij worden verrast. Zij rekenen op ‘mind-blowing’ inzendingen.

Lekker, maar ook duurzaam

En bij de ingrediënten houdt het niet op. Zo zet de organisatie ook in op het duurzaam gebruik van brandstof door te kiezen voor kokosbriketten. Hierdoor is tot 3 keer minder brandstof nodig. Voor kokos worden geen bomen gekapt, want de briketten worden gemaakt van reststromen. Verder wordt brandstofgebruik ook beperkt tot het broodnodige. 

Twee inzendingen per deelnemer

De jury zal zich tijdens het NK buigen over twee inzendingen per deelnemer. De eerste is een barbecue plate, een bord met verschillende gerechten die samen een compleet barbecue menu vormen, inclusief bijgerechten en sauzen. De tweede inzending is een signature burger, als het ultieme barbecuegerecht. De totaalscore van beide inzendingen bepaalt wie Nederlands Kampioen Vegan Barbecueën wordt. Het NK zal plaatsvinden op zaterdag 25 september bij De Groene Afslag in Laren. Inschrijven kan via www.nkveganbbq.nl.

Bron: Vegan Masters/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Merendeel hoger onderwijs draagt bij aan eiwittransitie

Onderwijscatering - Bijna alle Nederlandse universiteiten en hogescholen (88%) nemen maatregelen die bijdragen aan de eiwittransitie. Daarnaast heeft 41% een doelstelling opgesteld met betrekking tot meer plantaardig voedsel op de campus. Dat laat ProVeg weten na onderzoek in een nieuwsupdate.

Lees bericht

Karma Kebab opent vestiging in Amsterdam

Formulenieuws – Wat ooit als experiment op festival Lowlands begon in 2018 is nu uitgegroeid tot  echte foodformule. Naast de grote flagship-locatie in Utrecht is er nu een nieuw restaurant in Amsterdam geopend. En stappen naar het openen van meer locaties de komende jaren worden gezet.

Lees bericht



Garden Gourmet komt met plantaardige witvis

Introductie - Garden Gourmet introduceert deze week zijn plantaardige alternatief voor witvis op de Nederlandse markt. Het plantaardige merk introduceert ‘Marine-Style Crispy Filet’ en ‘Marine-Style Crispy Nuggets’ en breidt hiermee zijn portfolio van plantaardige producten uit.

Lees bericht

Boermarke lanceert ‘Vairy’ en start in foodservice

Introductie - Na een succesvolle start in supermarkten introduceert Boermarke nu het volledige plantaardige assortiment in de foodservicesector, onder de naam ‘Vairy’. Boermarke verkoopt plantaardige kaas, yoghurt en ijs bij supermarkten in 24 Europese landen. Nu komen daar bedrijven uit de foodservicebranche bij.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid