Royal Swinkels breidt marktaandeel in Georgië verder uit

Royal Swinkels Family Brewers neemt belang van 40% in Georgische brouwerij Argo

Biermarkt – Royal Swinkels Family Brewers heeft de eigen marktpositie in Georgië fors uitgebreid. Door een minderheidsbelang te nemen van 40% in de brouwerij Argo, een van de vier leidende biermerken in dat land, bouwt het familiebedrijf het huidige marktaandeel van 15 procent in de verder uit.

Royal Swinkels Family Brewers kreeg in 2016 voet aan de grond in Georgië door een licentieovereenkomst met de lokale brouwerij Zedazeni voor het Bavaria-merk. Vervolgens werd in 2017 ook een licentieovereenkomst afgesloten met Argo voor Hollandia, een van de merken van Royal Swinkels Family Brewers.

Groeistrategie

Met het minderheidsbelang geeft Royal Swinkels Family Brewers verder invulling aan haar groeistrategie. Al vele jaren is export vanuit Nederland en België van verschillende biermerken uit het portfolio een belangrijke groeipijler onder de strategie van het bedrijf. Daarnaast wil de brouwer in een aantal belangrijke markten haar groei versnellen met lokale productie. Peer Swinkels, CEO van Royal Swinkels Family Brewers: “Georgië is een markt met groeipotentieel voor onze merken. Mede door de opkomst van het toerisme zal de biermarkt zich verder positief blijven ontwikkelen.”

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek