Top Bakkers verder als groep binnen de coöperatie
Coöperatie - Top Bakkers laat weten dat zij volgende stappen zet om alle aangesloten bakkerijen lid te maken van de Top Bakkers coöperatie. Daarmee worden de bakkerijen ook mede-eigenaar van het bedrijf. Daarnaast gaan de bedrijven die onderdeel zijn van de Top Bakkers groep meer samenwerken om gezamenlijk oplossingen te bieden voor de klanten.
Top Bakkers heeft een landelijk netwerk van ambachtelijke bakkerijen waar ze mee samenwerkt om klanten van dagvers brood en banket te voorzien. Sinds de oprichting in 1985 werkt Top Bakkers op een coöperatieve manier met zelfstandige bakkerijen om ambachtelijk brood & banket uit de regio beschikbaar te maken voor iedereen. Het is altijd de wens geweest om Top Bakkers nog meer van de bakkers te maken.
Daarom is de Top Bakkers coöperatie opgericht. Met de coöperatie worden bakkerijen die samenwerken met Top Bakkers verenigd. De coöperatie en haar leden hebben als grootaandeelhouder zeggenschap over het te voeren beleid van Top Bakkers groep. Het motto van de coöperatie is ‘samen sterk, samen trots op het ambacht.’
Inmiddels is het bestuur van (overwegend) bakkers gevormd. Tijdens de eerste ledenvergadering zijn de ook eerste bakkers lid geworden van de coöperatie. Het bestuur bestaat uit Peter Dunselman (voorzitter, Bakkerij Dunselman), Wim Doedens (penningmeester & secretaris) en Cees van Eekeren (Bakker van Eekeren), Harry van Kraaij (Bakkerij ’t Kraayennest) en Edwin Remmerswaal (Meesterbakker Remmerswaal Roodenrijs) als algemeen bestuurslid.
Top Bakkers groep
In de afgelopen jaren is er door een aantal overnames van Top Bakkers een groep van bedrijven ontstaan. Bakkers Brigade, Almost Ready Frozen, Lunch Service Nederland en Taart Brigade maken onderdeel uit van de groep. Elk met hun eigen expertise. Hoewel het verschillende bedrijven zijn, gaat de klant steeds meer de voordelen van de groep ervaren. “De samenwerking wordt intensiever en klantvragen worden steeds meer centraal opgepakt vanuit de groep”, aldus Rob Besseling en Mark van der Breggen. Samen vormen zij de directie van de Top Bakkers groep. “Op deze manier kunnen we het meest veelzijdige assortiment van Nederland aanbieden met complete oplossingen op het gebied van brood en banket, service, ICT en logistiek”.
Bron: Top Bakkers/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Bakkerij Koenen Top Bakker van het jaar 2024
Verkiezing - Bakkerij Koenen uit Westervoort is verkozen tot Top Bakker van het jaar 2024. Dit werd bekend gemaakt op het Bakkersfestijn. Elk jaar reikt Top Bakkers de wisseltrofee uit aan de bakker die het beste scoort op twaalf verschillende onderdelen. Bakkerij Koenen heeft de hoogste score behaald en mag zich een jaar lang Top Bakker van het Jaar noemen.
Lees berichtOnverkocht La Place brood wordt Borrelbrood bij Jumbo Foodmarkt
Voedselverspilling – Jumbo introduceert tijdens de Verspillingsweek iets nieuws: Borrelbrood. Het gaat om onverkocht La Place brood van de vorige dag dat wordt belegd in de keukens van Jumbo Foodmarkten en vervolgens alsnog wordt verkocht.
Lees berichtTop Bakkers en Bakkers Brigade gaan krachten bundelen
Samenwerking - Top Bakkers en Bakkers Brigade gaan samen verder. Beide bedrijven laten woensdag weten de krachten te bundelen en samen de toekomst in te gaan. Bakkers Brigade wordt volledig onderdeel van de Top Bakkers Groep.
Lees berichtBakkerij ‘t Kraayennest Top Bakker van het jaar 2023
Verkiezing - Bakkerij ‘t Kraayennest uit Nijmegen is verkozen tot Top Bakker van het jaar 2023. Dit werd woensdag bekend gemaakt op het Bakkersfestijn. Elk jaar reikt Top Bakkers de wisseltrofee uit aan de bakker die het beste scoort op twaalf verschillende onderdelen. Bakkerij ‘t Kraayennest heeft de hoogste score behaald en mag zich een jaar lang Top Bakker van het...
Lees berichtBakkerij Beukeveld bakt met ‘Nedertarwe’
Bakkerij Beukeveld bakt voortaan als één van de negen bakkers met graan van Nederlandse bodem, het zogenoemde Nedertarwe. Dat is bijzonder, het Nederlandse klimaat is namelijk niet ideaal voor graan om mee te bakken.
Lees berichtBakkersinitiatief circulair brood trekt volop media-aandacht
Duurzaamheid – Het circulaire brood van drie bakkers was al twee maal genomineerd voor de Innovatieprijs van de Horecava, maar afgelopen dagen was het ook nog eens volop in het nieuws. Top Bakkers, een groep van 60 zelfstandige bakkers, heeft zich immers aangesloten bij het initiatief. Afgelopen dagen besteedde het NOS Journaal er aandacht aan, Radio 1, RTLZ en Editie NL. Voedselverspilling is...
Lees bericht