Tweede winstgevende kwartaal voor HelloFresh

HelloFresh-maaltijd

Bezorgservice – Maaltijdbox-leverancier HelloFresh blijft sterke prestaties communiceren. Het wereldwijd opererende bedrijf meldt voor het tweede kwartaal op rij winstgevend te zijn. Ook de omzet van de groep groeide fors in het derde kwartaal. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar met 45,8% tot 441 miljoen euro.

Volgens eigen cijfers van HelloFresh heeft het bedrijf 68,9 miljoen maaltijden geleverd aan 2,61 miljoen klanten in de landen waar de maaltijdbox-leverancier actief is. Deze goede resultaten werden gerealiseerd ondanks het feit dat het derde kwartaal, vanwege het zomerseizoen, meestal een minder sterk kwartaal is." Ons zeer sterke derde kwartaal laat zien hoe ver we zijn gekomen. We blijven ons assortiment van maaltijden en producten uitbreiden en verbeteren," aldus Dominik Richter, CEO en medeoprichter van HelloFresh SE.

Zoals eerder op 14 oktober gemeld, heeft het bedrijf haar vooruitzichten voor het boekjaar verhoogd. Het bedrijf verwacht nu een omzetgroei van tussen de 31% en 33% te realiseren. Dat zal gebeuren met enkele wijzigingen in het managementteam. Zo wordt Ed Boyes, voorheen CEO van HelloFresh VS en al zeven jaar werkzaam bij HelloFresh, per 1 januari 2020 lid van de HelloFresh Management Board in een nieuw gecreëerde CCO-rol. Zijn functie als CEO zal worden overgenomen door Uwe Voss die reeds drie jaar werkzaam is als COO van HelloFresh VS.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek