The Diamond brengt Heineken Hoek als Grand café terug
![](/images/made/uploads/Hotel_De_Diamond_1080_720_90.jpg)
Hotel - In augustus opent het boetiekhotel The Diamond zijn deuren aan het Leidseplein in Amsterdam. Dit hotel, ontworpen door architect Robert Meijer, brengt tevens de Heineken Hoek als Grand café terug. The Diamond zal gefaseerd openen, waarbij na augustus meer nieuwe concepten in het hotel worden geïntroduceerd.
De Heineken Hoek is al decennia een begrip aan het Leidseplein. Om die iconische status te onderstrepen, is bij de ontwikkeling van het nieuwe boetiekhotel The Diamond ruimte gehouden om de Heineken Hoek volledig aangepast terug te brengen. Net als vroeger kunnen bezoekers hier tercht voor een kop koffie, lunch, diner of een borrel op het terras. De menukaart, het nieuwe interieur en uiteraard de locatie maken dat de Heineken Hoek een van de meest kenmerkende Amsterdamse café blijft.
The Diamond wordt gerund als joint venture tussen horeca- en hotel exploitanten Yip Group en Q Hospitality Group. Het huidige managementteam bestaat uit negen personen, waaronder executive chef Thomas Kooijman, die verantwoordelijk is voor alle keukens in The Diamond en chef van de Heineken Hoek Enrico Westkamp. Mathilde van der Weerd, die meer dan een jaar geleden begon als pre-opening manager, zal de dagelijkse leiding op zich nemen als directeur van zowel The Diamond als de Heineken Hoek.
Bron: The Diamond/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Restaurant ’t Slaakhuys opent in ‘Vrije Volk’-pand in Rotterdam
Horeca - Op een plek waar voorheen de geschiedenis letterlijk geschreven werd - de locatie deed dienst als redactie van dagblad Het Vrije Volk - opent het nieuwe restaurant ’t Slaakhuys. Het historische pand aan de Slaak heeft een flinke transformatie ondergaan.
Lees bericht‘Hasta La Vista, Baby!’ lanceert Movie Nights
Horecaconcept - Hasta La Vista, Baby!, het Spaanse restaurant op de 19e verdieping van het INNSiDE By Melia Hotel op de Amsterdamse Zuidas, introduceert een nieuw concept voor de zomeravonden: Movie Nights. Gasten kunnen hier film kijken met een waanzinnig uitzicht op de skyline van Amsterdam.
Lees berichtHoreca Kassasysteem Mr. Winston wil internationaal groeien
Kassasystemen - Het Tilburgse bedrijf Mr. Winston heeft een investering van 600.000 euro opgehaald bij angel investors, waaronder Collin Crowdfund CEO Jeroen ter Huurne. Met het geld wil het in Nederland snelgroeiende horeca kassasysteem ook internationaal voet aan de grond krijgen.
Lees berichtOrbisk bestaat 5 jaar en heeft inmiddels 737.520 kilo voedsel gered
Voedselverspilling - Orbisk, een Nederlandse scale-up die zich inzet voor een duurzamer voedselsysteem, bestaat vijf jaar. Het jubileum wordt gevierd met de lancering van een Impact Report. Uit dit eerste rapport blijkt onder andere dat Orbisk wereldwijd 737.520 kilo voedsel heeft gered uit de afvalbak, wat neerkomt op zo'n 1,6 miljoen maaltijden.
Lees berichtNieuw horecaconcept ROAM & Desert Inn Pub in Carlton Oasis
Horecaconcept - Carlton Oasis in Spijkenisse heeft onlangs het volledig gerenoveerde ROAM & Desert Inn Pub geopend. Het hotel deelde de nieuwe horeca-ervaring met gasten en lokale bewoners.
Lees berichtLatijns-Amerikaans restaurant Selva opent in nhow Amsterdam RAI
Hotel – Een nieuw culinair hoogstandje op de 24e verdieping van het designhotel nhow Amsterdam RAI heeft de deuren geopend. Deze culinaire bestemming draagt de naam Selva en is een ode aan het regenwoud en een creatieve samensmelting van Minor Hotels en Younique Concepts.
Lees bericht