VITAM traint medewerkers tot ‘soepspecialist’

Catering – VITAM wil op alle locaties medewerkers hebben staan die verse soep kunnen maken. Daarom organiseert de cateraar voor zo’n 70 cateringmedewerkers een training tot ‘Vakspecialist Verse Soep’. Soep is niet alleen ideaal om voedzaam te lunchen, maar het is ook een handig...

Meer dan de helft van horecabedrijven signaleert kokstekort

Onderzoek – 53 procent van de cateraars en horecabedrijven signaleert een kokstekort. Van deze groep is 23% ook(bewust) anders gaan koken. Dat meldt Group 7 dat onderzoek heeft gedaan onder horeca- en cateringbedrijven om duidelijkheid te krijgen wat deze bedrijven bezighoudt....

Huuskes en Food Connect gaan samenwerken in extramurale zorg

Zorg – Maaltijdenleverancier Huuskes en Food Connect gaan samenwerken op het gebied van de extramurale maaltijdservice. Het bedrijf Huuskes richt zich op grootkeukens, restaurants en kleinschalige zorg, daar waar Food Connect zich met name bezighoudt met de extramurale klanten...

Slimme wc geeft Lowlands-bezoekers voedingsadvies

Festival – Bezoekers aan de toiletten van Brasserie 2050 op Lowlands hebben een primeur. Het restaurant heeft namelijk slimme wc’s geplaatst, die op basis van de gedane behoefte een gericht voedingsadvies geeft. Tijdens de ‘boodschap’ wordt namelijk meting gedaan op een aan...

Pure Ingredients introduceert ovensnacks

Introductie - Pure Ingredients introduceert in september halal ovensnacks. Met de Mekkafood Ovenkroket en Ovenbitterballen speelt het bedrijf in op het snel groeiende ovensnacksegment. Mekkafood is in ruim 25 jaar tijd uitgegroeid tot marktleider op het gebied van halal...

Nestlé krijgt advies Raad van Kinderen over gezond eten voor kinderen

Voeding – Ook Nestlé gaat gebruik maken van een Raad van Kinderen. Het Zwitserse levensmiddelenconcern heeft in Nederland haar eigen raad geïnstalleerd om advies te krijgen over wat zij kan doen om kinderen in Nederland te helpen gezonder te eten. Het initiatief past bij de...

Cormet heet voortaan CIRFOOD Nederland

Catering - Cormet Enjoy The Good Life gaat voortaan verder onder de naam CIRFOOD Nederland. Cormet maakt sinds 2017 onderdeel uit van de Italiaanse CIRFOOD Group, maar werkte tot voor kort nog altijd onder de oude naam. Dat is nu veranderd. Naast de naamsverandering is ook de...

Phaff in dienst van Jonkman Hospitality Group

Benoeming - Jonkman Hospitality Group met onder andere NH Catering & Events heeft het management uitgebreid met Tim Phaff. Hij gaat de functie bekleden van Commercieel Directeur. Henk Jonkman, directeur en oprichter van de Jonkman Hospitality Group, wil met zijn bedrijf fors...

The Colour Kitchen maakt doorstart

Catering - The Colour Kitchen wordt definitief voortgezet. De doorstart is mogelijk geworden door het overnemen van de activiteiten door een drietal partijen. Vermaat, Flantua Horeca en De Participatie Academie hebben zich bereid getoond om de maatschappelijke missie van The...

Internationale belangstelling voor de Health Food Wall

Foodconcept – Health Food Wall, de gezonde maaltijdenmuur, zoals die sinds mei op Schiphol Plaza is te zien en die sinds juni ook bij een aantal grote beurzen in de Amsterdamse RAI is terug te vinden, heeft grote internationale belangstelling. Dat heeft de bedenker van de...