Nieuw logo jubilerend VOCC

Catering - De Verenigde Ondernemende Contract Cateraars (VOCC) beleeft dit jaar het 5-jarig jubileum en de vereniging vindt dat ook een goed moment om het logo te vernieuwen. Het nieuwe logo legt meer nadruk op de letters VOC waarmee het wil benadrukken dat het de...

Catermaat exploiteert eerste 2020-proof schoolkantine

Catering - De Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur (KSE) heeft de eerste gezonde schoolkantine die voldoet aan de verscherpte Schijf van Vijf-criteria. Deze regels gaan op 1 januari 2020 in en zijn vanaf 1 september 2020 verplicht voor alle scholen die in aanmerking willen...

Wie wordt de Beste Opdrachtgever Catering?

Verkiezing - Het Gouden Bestek voor de Beste Opdrachtgever Catering gaat voor de derde keer van start. De finale vindt plaats op donderdag 30 januari op de vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer in Utrecht. De prijs richt zich op opdrachtgevers die erin slagen om catering van...

Cateraar Vitam verhuist naar groter pand

Catering – Op 20 december verhuist VITAM haar servicekantoor naar een nieuwe locatie aan de Burgemeester Burgerslaan in Den Bosch. Na 16 jaar werd het ‘Schijndelse jasje’ te krap voor de Brabantse cateraar en volgde de zoektocht naar een nieuwe – circulaire - locatie. De...

Future Food Group gaat zich vooral richten op proteïnerijk voedsel

Innovatiebedrijf – Het sinds 1 oktober nieuw gestarte Future Food Group heeft de intentie een vooraanstaande partij te worden in de markt van duurzame en eco-vriendelijke vleesproducten en vleesalternatieven. Het bedrijf is opgezet om te innoveren op dat terrein. Future Food...

Dutch Food Week 2019 sluit af met World Food Day

Actieweek - De Dutch Food Week wordt vandaag 17 oktober afgesloten met World Food Day. Op deze internationale bewustwordingsdag moet het voedsel en de productie ervan centraal worden gesteld. Want om de voedselvoorziening in de toekomst overeind te houden met steeds meer...

Vitam’s Harry Covèrt moet kinderen groente- en fruitfan maken

Catering – De Stichting ‘Vitam Doet Goed’ heeft afgelopen maand zo’n 150 basisschoolleerlingen van alles geleerd over groenten, fruit en gezond eten. Vrijwilligers van de stichting lieten aan de hand van animatiefiguur Harry Covèrt kinderen op een interactieve manier kennismaken...

Suiker Unie gaat eiwit uit bietenblad winnen

Eiwit - Suiker Unie heeft donderdag 10 oktober haar Green Protein Demo Plant officieel in gebruik genomen. In deze nieuwe fabriek wordt eiwit uit bietenblad gewonnen. Dit gebeurt met een unieke, methode, waarvoor het bedrijf een licentie heeft. De eerste 100 kg uit dit procedé...

'Ook de vleeshallen bij Anuga kleuren langzaam groen'

Beurzen - Dat vegan een trend is, zal niemand zijn ontgaan. Dat vegetarisch eten steeds vaker onderdeel uitmaakt van ons dagelijks eetpatroon ook niet. Zelfs de vleesindustrie is daarvan overtuigd. Op de Anuga, de grootste levensmiddelenbeurs ter wereld die deze week in Keulen...

Rijkskantines zetten gezonde voeding centraal tijdens Dutch Food Week

Actieweek – Cateraars van overheidsdiensten zetten in de Dutch Food Week, van 7 tot en met 16 oktober,  de bedrijfsrestaurants in de spotlight voor gezond en duurzaam eten. Het thema van de week is dit jaar: Wat eten wij vandaag? Vitam grijpt die gelegenheid aan om ook het...