Websites cateraars vaak onveilig en niet gebruiksvriendelijk

Onderzoek – Van de in totaal 3.842 cateringbedrijven met een geregistreerde website zijn er slechts 523 (13%) veilig. Dat blijkt uit een analyse van Telefoonboek.nl Een beveiligde website is te herkennen aan de URL, welke begint met 'https://'. de s staat voor 'secure' wat het...

VITAM heeft straks eigen voedselbos

Catering - VITAM steunt stichting Voedselbosbouw Nederland in aanplant voedselbos en gaat daarmee circulair pionieren. In Schijndel wordt komende winter een begin gemaakt met de aanplant van het grootste voedselbos (20 hectare) van Europa. Een voedselbos moet aan gaan tonen dat...

Sodexo facilitypartner bij B. Building Business

Catering - B. Building Business en Sodexo zijn per 1 november een strategisch partnership aan gegaan, waarbij Sodexo een breed scala aan facilityservices gaat leveren. De samenwerking richt zich naast facilityservices ook op het ontwikkelen van nieuwe concepten in de drie panden...

Zwanenberg Food Group introduceert vier vega-producten

Vegetarisch – Zwanenberg Food Group introduceert onder het bekende Kips-merk een viertal vega-producten: vegetarische leverworst, paté, smeerleverworst en filet americain. Het is het eerste vega-assortiment dat onder het Kips-merk wordt geïntroduceerd. Kips is tot nu toe vooral...

‘Plant Power’ van Appèl moet vleesloos eten stimuleren

Cateraar - Cateraar Appèl introduceert ‘Plant Power’, een nieuw foodconcept dat gasten laat zien dat een vlees of vis niet altijd nodig is. Dit concept, dat bestaat uit vegetarische en volledig plantaardige gerechten is onderdeel van een aantal initiatieven die de cateraar neemt...

Sligro/Smeding gaat samenwerking aan met Hrbs

Samenwerking – Het Amsterdams kruidenconcept Hrbs gaat samenwerken met Sligro/Smeding Groenten en Fruit. Het duurzame kruidenconcept is sinds vorig jaar actief. Hrbs is terug te vinden in de keukens van onder andere Het Circl Paviljoen van ABN Amro, Hilton Double Tree, De...

14 instellingen van start met duurzaam programma

Zorg – Afgelopen week gingen 14 Brabantse zorginstellingen van start met het programma Duurzaam en Gezond aan Tafel. Het programma moet leiden tot beter eten, minder verspilling, méér duurzame inkoop en kostenbesparing in de Brabantse zorg. Duurzaam en Gezond aan Tafel is een...

‘Cateraar Appèl wil komende jaren ín omzet verdubbelen’

Opening – Na een omzetverdubbeling de afgelopen vijf jaar, wil cateraar en familiebedrijf Appèl uit ’s-Hertogenbosch de komende jaren nog een keer in omzet verdubbelen. Die ambitie sprak eigenaar Geert van de Ven uit tijdens de opening van het nieuwe hoofdkantoor afgelopen...

Green Deal-coalitie gaat werk maken van duurzaam voedsel in de zorg

Zorg - Stichting Eten+Welzijn, Platform Patiënt en Voeding en Dutch Cuisine hebben 10 oktober de Green Deal ‘Duurzame zorg voor een gezonde toekomst’ ondertekend. Zij gaan zich inzetten voor een duurzaam en gezond voedsel- en voedingsbeleid in de zorg. Minister Bruno Bruins (...

Vitam doet plastic rietjes en roerstaafjes in de ban

Catering – Cateraar Vitam gaat de inkoop van plastic rietjes en roerstaafjes stopzetten. De twee artikelen worden vervangen door varianten van natuurlijke materialen. De beslissing is genomen in het kader van de Dag van de Duurzaamheid, aanstaande woensdag, 10 oktober. Binnen...