Bierkantine zet extra 0.0 bieren op menu tijdens Dry january
Horeca – Speciaal voor Dry january, de maand waarin veel mensen trachten geen alcohol te drinken, heeft de Utrechtse Bierkantine extra veel 0.0 bieren op het menu gezet. Met zo’n veertig verschillende alcoholvrije en -arme bieren in de koeling heeft het horecabedrijf wellicht het grootste assortiment alcoholvrije en -arme bieren in huis.
“Of in ieder geval van Utrecht”, lacht Koen Wendel, de bedrijfsleider van de Bierkantine. Samen met Titus Leeuwenburg durft hij daarover wel een wedje te maken. En mocht dat onverwijld niet het geval zijn, dan horen zij het graag.
De Bierkantine is een plek waar je terecht kunt voor speciaalbieren van alleen Nederlandse bierbrouwers. Om hun gasten tegemoet te komen het net wat makkelijker te maken om dry januari door te komen is de menukaart dit jaar flink uitgebreid met 0.0 bieren. Wendel: ‘Vorig jaar hadden we de kaart al verdubbeld, naar ongeveer 25 alcoholarme en -vrije bieren. Dat werd eigenlijk zo goed ontvangen dat ik het aantal dit jaar maar nog eens wilde verdubbelen!’
Dry january
Aan Dry january doen elk jaar miljoenen mensen mee. Aanvankelijk wilde de Bierkantine er niet veel van hebben. Wendel: ‘Alcoholvrij bier was vooral een slap aftreksel van het echte werk. Inmiddels zijn er echt leuke en bijzondere variaties gebrouwen en kies ik zelf ook weleens voor een alcoholvrije variant.’ Of het echt het allergrootste 0.0 arrangement is van Nederland, durft Wendel niet met zekerheid te zeggen: ‘Maar veel zijn het er wel’.
Groenten & alcoholvrij
Naast de alcoholvrije ambities gaan mensen aan het begin van het jaar vaak massaal op de gezonde tour. Restaurant Feu, een zusterrestaurant, speelt hierop in met een actie waarin zij een 4 gangen groentemenu gecombineerd met 4 gangen 0.0 bierarrangement aanbieden.
Bron: Bierkantine/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
‘Extra horecaomzet met beter aanbod alcoholvrij en -arm bier’
Onderzoek - Uit onderzoek door Future of Food Institute door Lowlander blijkt dat de behoefte aan een alcoholarm- en vrij aanbod in de horeca nog steeds groeit. Met een juist aanbod is er in totaal €437 miljoen aan extra omzet te realiseren door de horeca. Reden voor Lowlander om vanaf 2025 als eerste en enige Nederlandse biermerk volledig te focussen op no &...
Lees berichtPianeta Terra opnieuw Nederlands beste Italiaanse restaurant
Verkiezing – Het Italiaanse Slow Food restaurant Pianeta Terra in Amsterdam is voor de vijfde achtereenvolgende keer uitgeroepen tot het beste Italiaanse restaurant van Nederland. Het restaurant is op een lijst van de 50 beste Italiaanse restaurants ter wereld terecht gekomen op de 31 plaats.
Lees berichtMcDonald’s kiest Oatly als alternatief voor in de koffie
Formulenieuws - Haverdrankliefhebbers kunnen voortaan bij alle 264 McDonald’s restaurants terecht voor koffie met Oatly Barista haverdrank. De haverdrank wordt als alternatief geschonken naast de koffie met halfvolle melk, De hamburgerketen reduceert daarmee ook de CO2e-uitstoot.
Lees berichtHaags restaurant moet een maand deuren sluiten
Inspectie - Een restaurant in Den Haag moet voor een maand de deuren sluiten. Dat laat de Nederlandse Arbeidsinspectie weten. De inspectiedienst laat niet weten om welk bedrijf het gaat, maar geeft wel aan dat het bedrijf meerdere malen de Wet arbeid vreemdelingen (Wav) heeft overtreden.
Lees berichtOudeland opnieuw overall winnaar Texel Culinair 2024
Wedstrijd - Zondagavond zijn de winnaars van Texel Culinair 2024 bekendgemaakt na een weekend vol culinaire verrassingen. Het evenementstond dit jaar in het teken van Kleur en bracht de beste chefs van Texel samen in een spannende competitie. Prijzen zijn er te verdelen in meerdere categorieën, met een overall winnaar. Die ging dit jaar, net als vorig jaar, naar restaurant...
Lees berichtMet Nelson Tanate telt De Librije nu vier SVH Meesters
Meesterproef - Nelson Tanate (33), chef-kok van Restaurant De Librije*** in Zwolle, is geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. De Librije telt nu vier SVH Meesters.
Lees bericht