Oudeland opnieuw overall winnaar Texel Culinair 2024


De winnaars van de wedstrijd Texel Culinair 2024

Wedstrijd - Zondagavond zijn de winnaars van Texel Culinair 2024 bekendgemaakt na een weekend vol culinaire verrassingen. Het evenementstond dit jaar in het teken van Kleur en bracht de beste chefs van Texel samen in een spannende competitie. Prijzen zijn er te verdelen in meerdere categorieën, met een overall winnaar. Die ging dit jaar, net als vorig jaar, naar restaurant Oudeland.

Volgens de organisator van het culinaire event wordt de kwaliteit steeds hoger. “We zijn ontzettend trots op de winnaars en de creativiteit die alle deelnemers hebben getoond,” aldus Miko Honingh, voorzitter van Texel Culinair. “Elk jaar wordt de lat weer hoger gelegd, en het is geweldig om te zien hoe de chefs hun liefde voor lokale ingrediënten en culinaire perfectie naar een nieuw niveau tillen.”

Overall winnaar

De strijd om de titel Overall winnaar was zwaar, maar uiteindelijk ging Oudeland uit De Koog er wederom met de hoofdprijs vandoor. "Het was een moeilijk besluit met zoveel indrukwekkende deelnemers dit jaar," aldus juryvoorzitter Rik Jansma. "Maar Oudeland sprong eruit met hun prachtige balans tussen smaak, presentatie en gastvrijheid. Hun gerechten waren een feest voor zowel het oog als de smaakpapillen."

Beste themagerecht

De prijs voor het Beste themagerecht, dat perfect inspeelde op het thema Kleur, werd toegekend aan restaurant Wit-lof in Den Burg met hun gerecht 'vuur'. Hun innovatieve gebruik van kleurrijke ingrediënten en de creatieve manier waarop het thema tot leven kwam op het bord, overtuigde zowel de jury als de bezoekers.

Beste gerecht

De prijs voor Beste gerecht ging naar Oudeland met 'Tulpen uit Amsterdam'. Dit gerecht werd door de jury geprezen voor zijn gedurfde smaken en verfijnde techniek, waarbij lokale Texelse ingrediënten op een verrassende manier werden ingezet.

De wedstrijd

Texel Culinair 2024 stond volledig in het teken van het thema Kleur, waarbij de deelnemende chefs werden uitgedaagd om creatief te werk te gaan met kleurrijke en lokale ingrediënten. De vijfkoppige jury, bestaande uit Rik Jansma, Susan Aretz, René Klop, Francesca van Berk en Mark Pol, had een lastige taak om uit de vele prachtige creaties de beste gerechten te kiezen. De juryleden beoordeelden de gerechten op smaak, presentatie en het gebruik van Texelse producten. Texel Culinair werd door meer dan 15.000 mensen bezocht.

Bron: Texel Culinair\@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Haags toprestaurant Waterproef sluit de deuren

Restaurant - Toprestaurant Waterproef in Den Haag is gesloten. Het aan de Scheveningse Tweede Binnenhaven gelegen restaurant van Yves van Westreenen was zaterdag 24 augustus voor het laatst geopend. De sluiting is vrijwillig, de eigenaar zoekt opvolging.

Lees bericht


Helft Nederlanders gaat wel eens alleen uit eten

Onderzoek – Iets meer dan de helft (51%) van de Nederlanders bezoekt wel eens alleen een restaurant om te lunchen of te dineren. De andere helft (49%) doet dit liever in gezelschap. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd bij 1.000 Nederlandse consumenten door kassa- en betaalplatform Lightspeed.

Lees bericht






© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid