Startenders Awards voor derde jaar uitgereikt


Ieder jaar onderscheidt de Startenders Awards de besten van de barindustrie / Foto bij: Skirr

Verkiezing - Op dinsdag 3 september werden voor de derde keer de jaarlijkse Startenders Awards uitgereikt, de hospitality-awards waarbij de barindustrie zelf de jury is. Meer dan 300 mensen kwamen samen bij Club iNN voor de uitreiking van negen awards, voor o.a. de meest creatieve bartender, de beste host en de beste bar. Drankschrijver en ondernemer Albert Van Beeck Calkoen werd dit jaar toegevoegd aan de Hall of Fame.

Ieder jaar onderscheidt de Startenders Awards de besten van de barindustrie. In de jury: de bartenders zelf. Geïnspireerd door de vroegere Gouden Strik Awards laat de Startenders Awards iedereen die in of voor de drankenindustrie werkt kandidaten aandragen, de top 3 nomineren en de uiteindelijke winnaar kiezen. De titel 'Beste Bar' ging dit jaar naar Law & Order. Daarnaast werden zeven andere awards uitgereikt aan (ex-)bartenders: Ex Nebulae - Young Talent voor Joop van Diest (Vesper Bar), Pineapple - Best Host voor Tania Antão Gonçalves (The Rumah), The Flash - Fastest Bartender voor Jan Dirk Huijser van Reenen (JD Hospitality), Pole Star - The Most Inspiring Bartender voor David Trampe (Botanero), Eureka! - Most Creative Bartender voor Martin Eisma (Sins of Sal), Darth Vader - Best Brand Ambassador voor Laura Brady (De Kuyper / Suntory), en Risus - Most Fun & Entertaining Bartender voor Salvo Calvo (Bar Break).

Hall of Fame

Naast de uitreiking van de awards vult de Startenders Awards ieder jaar hun Hall of Fame aan met iemand die over de jaren een onmiskenbare impact had op de industrie. Dit jaar voegde Albert Van Beeck Calkoen zich toe aan dat rijtje. Van Beeck Calkoen werd geëerd voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de Nederlandse cocktailindustrie de afgelopen 25 jaar, als brand ambassador, opleider, jurylid, eventorganisator, schrijver, trendwatcher en fotograaf.

Startenders Awards

De Startenders Awards werd in 2022 gestart vanuit het Red Carpet-team van A Brand New Day, de Nederlandse importeur van merken zoals Woodford Reserve, Angostura Rum en Campari. Red Carpet is een drankportfolio en -platform dat met input van toonaangevende Nederlandse bartenders ontwikkeld werd.

Bron: Red Carpet/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Nick Vrielink wint NBC Cocktail Competition voor derde keer

Verkiezing - Nick Vrielink is voor derde keer winnaar geworden van de NBC National Cocktail Competition 2024. De wedstrijd werd tijdens de tiende editie van de Perfect Serve Barshow gehouden. Vrielink zal Nederland wederom vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap in 2025. Vorig jaar pakte hij daar goud in de categorie After Dinner Cocktails.

Lees bericht


Jack Daniel’s introduceert Bonded Rye whisky

Introductie - Op Vaderdag (16 juni) introduceert Jack Daniel’s de nieuwste toevoeging aan hun Bonded Series. Na de Jack Daniel’s Bonded en Jack Daniel’s Triple Mash brengen de whiskymakers uit Tennessee nu de Jack Daniel’s Bonded Rye. Jack Daniel’s Bonded Rye is te bestellen bij gelimiteerde cocktailbars en bij de betere slijter.

Lees bericht

Woodford Reserve Old Fashioned Week 2023

Event - Van 12 tot en met 19 november is het Woodford Reserve Old Fashioned Week. Tijdens deze week werken diverse cocktailbars samen met het merk om mensen cocktails met het merk te laten proeven. Voor whiskeyliefhebbers de ideale manier om innovatieve twists uit te proberen of zelf de ultieme Old Fashioned te maken.

Lees bericht

Diageo introduceert cocktailtap in Nederland

Cocktails - Drankproducent Diageo, bekend van onder meer Smirnoff, Captain Morgan en Baileys, introduceert cocktailtaps met de populaire cocktails: Smirnoff Espresso Martini, Smirnoff Passion Fruit Martini en Captain Morgan Strawberry Daiquiri.

Lees bericht



‘World Food Experience komt nu in haalbare variant’

Attractie – Het is nog even afwachten, maar stichting WFC Experience verwacht dat de nieuwe invulling van de World Food Experience op het terrein van de Mauritskazerne in Ede groen licht krijgt van de gemeente Ede en de provincie Gelderland. In het vernieuwde plan is ruimte voor interactie, flexibele programmering en verbinding met lokale, regionale en nationale voedselinitiatieven.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid