Eerste Belgische Jumbo Foodmarkt opent in Gent


Formulenieuws - Jumbo heeft in Gent in de eerste Belgische Jumbo Foodmarkt geopend. De winkel toont veel versafdelingen en lokale producten. Jumbo wil met de nieuwe Foodmarkt de Belgische consument een nieuwe foodbeleving bieden.

De Jumbo Foodmarkt is op hoofdlijnen vergelijkbaar met de Nederlandse Foodmarkt. Zo zijn er versafdelingen voor kant-en-klare producten, zoals pizza’s, brood en agf. De versafdelingen heten alleen versateliers en er zijn meer lokale producten terug te vinden in het assortiment. De slagerijafdeling kent de Belgische vertaling van Beenhouwerij.

Geen La Place

In Nederland worden de kant-en-klaarbroodjes en diverse soorten snacks aangeboden onder het merk La Place. In de Belgische Foodmarkt is La Place niet terug te vinden. Jumbo heeft bij de verzelfstandigingsplannen met La Place wel aangegeven dat het merk beschikbaar zou blijven binnen de Jumbo supermarkten.

Proefkeuken

De vestiging in Gent is zo’n 3000 m2 en heeft naast een Foodcafé ook een Proefkeuken, waar diverse activiteiten worden ontwikkeld. De locatie in Gent valt extra op door diverse versateliers, waar elke dag verse maaltijden worden bereid door specialisten. De gerechten zijn ontwikkeld in het eigen Foodcollege van Jumbo. Denk hierbij aan vers bereide pizza’s, soepen en quiches, een breed assortiment grillspecialiteiten, waaronder kip aan 't spit, pulled pork of spare ribs, maar ook verschillende gegrilde groenten. Daarnaast vinden klanten er bereide broodjes, wraps en salades en verse sushi en traiteurgerechten. In totaal heeft de nieuwe Jumbo Foodmarkt meer dan 2500 lokale artikelen uit Gent en omstreken beschikbaar.

Foodcafé

Klanten kunnen kiezen voor ‘make it, take it, eat it’. Dit betekent dat klanten de ingrediënten kunnen komen voor thuis om het gerecht zelf te maken, het product  kant en klaar is mee te nemen voor thuis of onderweg,  óf dat het product genuttigd kan worden in het Foodcafé in de winkel. Er is in het café plaats voor 60 mensen.

Bron: Jumbo/@FoodClicks

Verse pizza's bij Jumbo Foodmarkt
Foodcafé met 60 zitplaatsen
De slagerijafdeling heet in België de Beenhouwerij

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Jumbo Nieuwkoop opent Jumbo Foodcafé

Supermarkt – Jumbo Bas Bobeldijk in Nieuwkoop heeft op de plaats van de servicebalie een Jumbo Foodcafé geopend. Het feit dat supermarkten geen tabak meer mogen verkopen greep hij aan om een positief alternatief neer te zetten.

Lees bericht


Jumbo wil ‘anders werken’ met minder mensen

Supermarkt - In het voorjaar van 2024 kondigde Jumbo Supermarkten de plannen aan voor het aanpassen van haar kantoororganisatie, waar een andere manier van werken een belangrijk onderdeel van is. Deze ontwikkeling is onderdeel van de ingeslagen koers ‘Jumbo zoals Jumbo bedoeld is’ wat focust op de unieke kenmerken waarmee het familiebedrijf groot en succesvol is geworden. De organisatie wordt optimaler...

Lees bericht


Coveniencestore Beej Benders in Venlo sluit de deuren

Conveniencestore - Beej Benders, het spraakmakende ‘blurringconcept’ van Jumbo-ondernemer Geert Benders stopt ermee. De vestiging aan het Nolensplein in Venlo sluit eind deze maand de deuren na acht jaar pionieren. Als merk blijft Beej Benders vooralsnog wel bestaan. Dat meldt vakmedium FoodPersonality voor de retail.

Lees bericht






© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid