Vegan Masters introduceert de Smart Cooler
Catering – Vegan Masters introduceert een vendingconcept dat uitsluitend de producten registreert en afrekent, die worden meegenomen uit de koeling. Het meubel wordt geleverd met een recyclede bekisting en is dit najaar beschikbaar voor extene locaties.
Het meubel met de veganistische producten staat nu uitsluitend nog bij Vegan Masters op kantoor, waar alle integraties in de systemen worden getest. Eigen medewerkers en andere gebruikers en bezoekers van het pand kunnen het apparaat al wel gebruiken.Gebruikers scannen hun betaalmiddel en pakken vervolgens die producten die gewenst zijn. Producten die worden teruggeplaatst worden niet afgerekend. Vegan Masters maakt dagelijks koelverse producten zoals wraps, poké bowls, curry’s en pasta’s. Deze producten worden aan consumenten door heel Nederland bezorgd.
Het meubel waarin de Smart Cooler is geplaatst, is voorzien van een dispenser voor handdesinfectie en een magnetron. Hierdoor is het meubel volledig in lijn met de richtlijnen van het RIVM voor contactloze verkoop.Formulemanager Willem van Rijswijk van Vegan Masters noemt de vendingmachine dé cateroplossing voor de anderhalvemetersamenleving.
Omdat de producten straks vanuit een hub dagelijks worden aangeleverd is er sprake Zero Out-of-Stock en Zero Waste, aldus Van Rijswijk. “Iedere verkoop wordt direct doorgegeven, zodat onze medewerkers exact weten welke artikelen aangevuld moeten worden. Aan de hand van actuele verkopen kunnen zelfs extra levermomenten worden ingezet om die zero out of stock belofte echt waar te maken”.
Wat de Smart Cooler helemaal smart maakt, is dat het apparaat zelf de THT-datum van de producten in de gaten houdt. Zodra producten richting einde houdbaarheid gaan, wordt automatisch, zonder tussenkomst van een medewerker, overgestapt op variabele pricing om de verkoop van het betreffende product te stimuleren. Communicatie van die kortingen, of nieuwe prijzen gebeurt via het scherm bij de vendingmachine of gaat als push-bericht naar de pandgebruikers.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Fresh Delivery Box - Versbox beleeft herlancering
Vending - NordCap Nederland en Tastylockers zijn een samenwerking aangegaan om de Fresh Delivery Box – Versbox opnieuw in de markt te zetten. Met het smart versbox systeem kunnen bedrijven uit de foodsector hun gekoelde producten 24/7 aan consumenten aanbieden.
Lees berichtEfteling zet meer in op duurzaamheid en plantaardig
Leisure – Attractiepark De Efteling zet meer in op duurzaamheid en gaat meer plantaardige producten aanbieden. Zowel op het park als in de hotels en de resorts zijn de komende maanden vaker vegetarische opties te zien. Dat meldt website Loopings.
Lees berichtSelecta introduceert ‘vending van de toekomst’
Vending - Selecta start dit najaar met de uitrol van een nieuwe generatie vendingmachines. Deze slimme verkoopautomaten werden al uitvoerig getest in Groot-Brittannië en staan momenteel ook op enkele testlocaties in Nederland en België. Dit najaar wil Selecta de machines breed gaan uitrollen.
Lees berichtEazie opent geheel vernieuwde vestiging in Dordrecht
Formulenieuws – Eazie heeft onlangs een vestiging nieuw heropend. The asian good food bar, zoals de formule wordt genoemd, wil de komende drie jaar groeien naar 50 vestigingen in Nederland. Voor dit jaar staan nog meerdere openingen in de planning, zo laat de franchisegever weten.
Lees berichtBij achttien festivals is het menu volledig vegetarisch
Festivals – Bij achttien grote festivals kunnen de bezoekers dit jaar volledig vegetarisch eten, laat Wakker Dier weten. De organisatie vraagt de festivals meer vegetarisch aan te bieden, om enerzijds de consument kennis te laten maken met vegetarisch eten en anderzijds de milieu-impact van festivals te verkleinen.
Lees berichtVegitalian opent eerste locatie in Rotterdam
Formulenieuws – Met twee restaurants in Utrecht en één in Amsterdam, is het nu tijd voor Rotterdam; op 12 juni opent Vegitalian de eerste locatie in de Maasstad aan de Schiedamse Vest.
Lees bericht