Chef-kok Aroma wint Primo dei Campi-wedstrijd


Carfora’s winnende gerecht, getiteld Quando la minestra marita il futuro is een moderne interpretatie van de traditionele ‘minestra maritata’

Wedstrijd - Pasquale Carfora, chef-kok van Aroma Italian Fine Dining Restaurant in Vaassen, is onlangs uitgeroepen tot winnaar van de gerenommeerde Primo dei Campi-wedstrijd in Italië. De competitie, georganiseerd door 50Top Italy in samenwerking met pastamaker Pastificio dei Campi, daagde jonge talenten uit om klassieke Italiaanse recepten te herinterpreteren.

Carfora’s winnende gerecht, getiteld Quando la minestra marita il futuro (Wanneer de soep de toekomst huwt, red.), is een moderne interpretatie van de traditionele ‘minestra maritata’. Hij gebruikte Mezzani di Gragnano IGP-pasta en combineerde traditionele elementen zoals varkensschouder met innovatieve toevoegingen zoals kimchi en een Japanse tonkotsu-bouillon op basis van gerookt varkensvlees. Voor zijn creativiteit en vakmanschap ontving Pasquale ook de Speciale Prijs voor Creativiteit 2025.

Pasquale deelt zijn eerste plaats met de jonge chef Martin Lazarov van Il Principe di Belludia in Noto. Op de tweede plaats kwam Alessandro Lucassino van Il Ristorante Alain Ducasse, gevolgd door Simone Pino van Orobianco Ristorante* in het Spaanse Calpe aan de Costa Blanca.

Bron: Aroma/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

De Nieuwe Keuken Event wil chefs samenbrengen en inspireren

Event - Food Reporter, onderdeel van Bidfood, wil met het De Nieuwe Keuken Event chefs samenbrengen om ideeën te delen voor een duurzamer voedselsysteem. Het event, dat maandag plaats vond, moet chefs inspireren en verbinden en aanzetten na te denken over de toekomst van de professionele keuken.

Lees bericht


Nieuwe kapitaalinjectie moet zorgen voor verdere groei Cheflix

Platform – De Netflix van sterrenchefs, Cheflix, heeft in een nieuwe kapitaalronde 1 miljoen euro opgehaald bij diverse investeerders. Onder de investeerders zijn de founders van scale-ups zoals Creative Fabrica en Studocu. Hoewel er ook interesse was van een groot mediaconcern uit de Verenigde Staten, hebben de founders van Cheflix, Thomas van Burg en Jeroen van den Brink, toch gekozen voor investeerders...

Lees bericht

Glutenvrij Markt nieuw op Gastvrij Rotterdam

Vakbeurzen – Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam, dat van 18 tot en met 20 september in Rotterdam Ahoy wordt gehouden, krijgt een Glutenvrij Markt. Het plein is weliswaar met vier aanbieders klein, maar de organisatie wil daarmee wel laten zien dat er steeds meer vraag komt naar glutenvrije producten en gerechten.

Lees bericht



Rootzz of Nature opent jackfruit pop-up bar

Pop-up - Rootzz of Nature opent op 22 april de allereerste jackfruit pop-up bar van Nederland op het Hugo de Grootplein in Amsterdam.  In de pop-up bar staat een weekend lang chef-kok Naresh Ramdjas in de keuken om verschillende kleine gerechten te maken met de ‘vleesvervanger’ jackfruit.

Lees bericht

FELIXprinters brengt serie 3D foodprinters uit

Introductie – FELIXprinters uit IJsselstein heeft een serie 3D foodprinters op de markt gebracht. Met de foodprinters kunnen gerechten en voedingsmiddelen zoals pasta’s, chocolade, puree, vetten of soja in een breed scala van vormen bereid worden.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid