De Nieuwe Keuken Event wil chefs samenbrengen en inspireren


Het De Nieuwe Keuken event van Food Reporter is de aftrap van een grotere zoektocht die zich richt op de toekomst van de professionele keuken

Event - Food Reporter, onderdeel van Bidfood, wil met het De Nieuwe Keuken Event chefs samenbrengen om ideeën te delen voor een duurzamer voedselsysteem. Het event, dat maandag plaats vond, moet chefs inspireren en verbinden en aanzetten na te denken over de toekomst van de professionele keuken.

Volgens Food Reporter staat het huidige voedselsysteem op een keerpunt. De noodzaak voor een toekomstbestendig systeem groeit, en de rol van dierlijke producten ligt onder een vergrootglas. Het zijn onderwerpen die leven, maar veel chefs weten nog niet goed hoe daar invulling aan te geven. Food Reporter heeft daarom een community van chefs en foodprofessionals bij elkaar gebracht tijdens het De Nieuwe Keuken Event. Om samen te onderzoeken, geïnspireerd te worden, te spreken en te discussiëren over de toekomst van de keuken.

Tijdens het De Nieuwe Keuken Event heeft Food Reporter mensen uit de branche bij elkaar gebracht om te inspireren en kennis te delen. Experts zoals Chef Bas van Kranen van restaurant Flore en worstenmaker & chef Samuel Levie hebben hun ervaringen en inzichten gedeeld over hoe zij omgaan met de uitdagingen van een duurzaam voedselsysteem.

Start

Het De Nieuwe Keuken Event is de aftrap van een grotere zoektocht die zich richt op de toekomst van de keuken en de rol van dierlijke en lokale producten daarin. Een zoektocht die zich uit in een videoserie, magazines en events. ‘Door samen te werken, bij elkaar te komen, te discussiëren en elkaar te inspireren, kunnen we de nodige stappen zetten naar een meer duurzaam en toekomstig voedselsysteem,’ aldus Vivian Bruinsma van Food Reporter.

Bron: Bidfood/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Shell Hellevliet wint ‘Lekkerste broodje langs de weg ‘24’

Verkiezing – Voor de tweede keer organiseerde Shell in samenwerking met Bakerstreet de Sandwich Competition in Nederland. De finale werd gehouden bij partner Bidfood in Foodyard Amsterdam. Finalisten van Shell-stations uit Nederland streden voor de titel ‘Lekkerste broodje langs de weg’. De winnaar is het team van Shell Hellevliet, gelegen aan de Rijksweg A12 bij Harmelen nabij Utrecht.

Lees bericht


Chef-kok Aroma wint Primo dei Campi-wedstrijd

Wedstrijd - Pasquale Carfora, chef-kok van Aroma Italian Fine Dining Restaurant in Vaassen, is onlangs uitgeroepen tot winnaar van de gerenommeerde Primo dei Campi-wedstrijd in Italië. De competitie, georganiseerd door 50Top Italy in samenwerking met pastamaker Pastificio dei Campi, daagde jonge talenten uit om klassieke Italiaanse recepten te herinterpreteren.

Lees bericht


Foodservice groothandels verenigen zich in FSN

Groothandels – Zes groothandels in de foodservicesector hebben zich verenigd in een nieuwe branchevereniging genaamd Foodservice Nederland (FSN). FSN is aangesloten bij Ondernemend Nederland (ONL) en wordt voorgezeten door de oud-politicus Erik Ziengs. De bedrijven willen de foodservicesector een duidelijke stem richting politiek Den Haag geven.

Lees bericht


Maxxam in zee met PS in foodservice voor impactmeting

Samenwerking - Maxxam, de grootste inkoopvereniging in de Nederlandse food-/out-of-home markt, en PS in foodservice hebben een vergaande samenwerking aangekondigd. De samenwerking is gericht op het bevorderen van duurzaamheid binnen de branche door het implementeren van de PS Impact score, een initiatief dat leveranciers op efficiënte wijze helpt bij het delen van duurzaamsheidsdata.

Lees bericht

PS in Foodservice lanceert PS Impact Score

Duurzaamheid – Onder grote belangstelling van groothandels en afnemers is afgelopen woensdag de PS Impact Score gepresenteerd in het gebouw van groente- en fruitbedrijf Van Gelder in Ridderkerk. Doel van de bijeenkomst was partijen in de foodservicesector duidelijk maken dat echte stappen zetten in duurzaamheid alleen kan als data met elkaar wordt gedeeld. De gepresenteerde PS Impact Score helpt daarbij.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid