Droste komt in Belgische handen


Ook over de bekende Droste-chocoladeletters hoeven afnemers en liefhebbers zich zorgen te maken, want die zijn binnenkort gewoon in de winkel verkrijgbaar

Overname - Chocoladeproducent Droste wordt overgenomen door het Belgische Pauwels Engineering. Dat zijn de huidige eigenaar (Hosta International), het managementteam van Droste en de beoogde nieuwe eigenaar overeengekomen. Afgelopen juli kondigde Droste aan dat het de activiteiten binnen afzienbare tijd zou staken als er geen nieuwe eigenaar zou worden gevonden.

Het Duitse Hosta International, eigenaar van het in Vaassen gevestigde Droste, maakte vorige maand haar voornemen bekend om samen met het huidige managementteam van de chocoladeproducent op zoek te gaan naar een geïnteresseerde partij om het bedrijf met alle bijbehorende activiteiten voort te zetten. Mocht dat onverhoopt niet lukken, dan zou Droste de activiteiten staken.

Dankzij de overname blijft Droste -’De smaak van echte Nederlandse chocolade sinds 1863 - bestaan. Pauwels Engineering is van plan om de productie van reguliere Droste-producten (zoals de bekende pastilles) zo snel mogelijk te hervatten en voort te zetten in de fabriek in Vaassen.

Ook over de bekende Droste-chocoladeletters hoeven afnemers en liefhebbers zich zorgen te maken, want die zijn binnenkort gewoon in de winkel verkrijgbaar. De opgeluchte medewerkers en het managementteam zijn er volgens een verklaring van Droste van overtuigd ‘dat de Nederlandse consument volledig achter het iconische merk Droste zal staan, een merk dat zich ook inzet voor duurzaamheid’.

Bron: FoodPersonality/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid