Samenwerking Ron Gastrobar en GemaQ


Ron Blaauw in Ron Gastrobar bij de presentatie van de 'Flank steak' van Redifine Meat

Tankstation - Kriterion Studentenpomp in Amsterdam gaat vanaf 10 september diverse ‘ready to heat’ maaltijden leveren, die vers bereid zijn in de keuken van Ron Gastrobar. De Indonesische gerechten zijn in diverse variaties in 3-vaks boxen verkrijgbaar en kunnen in een paar minuten in de magnetron worden opgewarmd.

Het bijzondere tankstation op Zeeburg wordt geheel door studenten geëxploiteerd en is daarmee uniek in de wereld. Het initiatief voor een samenwerking tussen Kriterion en Ron Gastrobar is ontstaan vanuit GemaQ, de Retail inkoopcoöperatie waar Studentenpomp Kriterion bij is aangesloten. Tijdens de kennismaking van de 3 partijen is het creatieve idee ontstaan om voor een aantal weken diverse Indonesische items te bestellen bij een kok van Ron Gastrobar om thuis te kunnen genieten van een ware rijsttafel. De tankstationlocatie van Kriterion op Zeeburgereiland zal voor de samenwerking omgebouwd worden naar een soort toko. Na de 2 weken durende toko-experience zal er een ruim assortiment maaltijden in de koelschappen blijven, die thuis of ter plekke opgewarmd kunnen worden.

Kriterion Studentenpomp

Bij Kriterion Studentenpomp werken alleen studenten. Momenteel zijn dat 33 studenten, die gemiddeld 14 uur per week op het tankstation aan de slag zijn. Alle studenten zijn deel van één van de verschillende commissies. Zo is er een commissie die verantwoordelijk is voor inkoop, eentje die facilitaire zaken regelt en een promotie, administratie en personeelszaken-commissie. De vijf hoofden van deze commissies zetelen in het bestuur dat wordt geleid door een voorzitter. Het benzinestation van Kriterion bestaat sinds 1960. De restaurantformule Ron Gastrobar Indonesia bestaat sinds 2016. Het restaurant is ontstaan vanuit een persoonlijke connectie met de Indonesische cultuur.

Bron: GemaQ/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Redefine Meat zet definitieve stap naar retail

Supermarkt – Redefine Meat, dat bij de lancering in 2022 had aangekondigd een plant-based merk te zijn voor de foodservicesector, gaat toch grotere stappen zetten in de retail. Onlangs werd het product, de ‘flank steak’ en de verpakking gepresenteerd bij Ron’s Gastro-bar in Amsterdam.

Lees bericht



Culinaire streamingsdienst Cheflix zoekt nieuw groeigeld

Crowdfunding - Cheflix, het platform waar je kan leren koken van chefs, is een crowdfunding gestart via CrowdAboutNow om de groei te versnellen. De steamingdienst biedt kookvideo’s aan waarmee producten en gerechten leert koken van topchefs zoals Ron Blaauw en Alain Caron. De financiering wordt gebruikt voor de doorontwikkeling van de app, meer kookvideo’s en onder andere live...

Lees bericht

Circle K zet laatste puntjes op de I op station Bijleveld

Tankstation – Circle K, de formule van de Canadese retailer Alimentation Couche-Tard Inc., opent de deze week de eerste locatie op het tankstation van Bijleveld, langs de A12 bij Harmelen. Op dit moment worden de laatste pintjes op de I gezet. Zo wordt er onder andere nog een beeldbepalende 8-deurs drinkcooler in de locatie geplaatst.

Lees bericht


Tweede GemaQ Summit in teken van gezonde toekomst

Event – Het was voor de tweede keer dat GemaQ, de inkoopcoöperatie voor tankstations, een Business Boost Summit organiseerde. Na de eerste in Beekse Bergen, was nu als locaties het AFAS Theater in Leusden gekozen. Naast sprekers, die de aanwezigen tankstationondernemers moesten inspireren en motiveren, ook een dertigtal bedrijven die hun nieuwste producten of technieken presenteerden voor een efficiëntere...

Lees bericht

Nieuwe kapitaalinjectie moet zorgen voor verdere groei Cheflix

Platform – De Netflix van sterrenchefs, Cheflix, heeft in een nieuwe kapitaalronde 1 miljoen euro opgehaald bij diverse investeerders. Onder de investeerders zijn de founders van scale-ups zoals Creative Fabrica en Studocu. Hoewel er ook interesse was van een groot mediaconcern uit de Verenigde Staten, hebben de founders van Cheflix, Thomas van Burg en Jeroen van den Brink, toch gekozen voor investeerders...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid