Hands Off lanceert plantaardige chocolate chip cookies


De Hands Off Choco dips zijn er in drie varianten

Introductie - Hands Off, het bedrijf dat duurzame en plantaardige chocolade maakt, komt plantaardige chocolate chip cookies. Met deze lancering zet Hands Off een nieuwe stap in hun missie om de lekkerste duurzame chocoladeproducten te maken.

Na chocoladerepen en –bites zet Hands Off nu dus ook een stap in de koekjescategorie. Uit onderzoek onder de eigen doelgroep blijkt dat meer dan 80% van de respondenten behoefte heeft aan een plantaardig alternatief voor de chocolate chip cookies. Hands Off gaat voor plantaardige én duurzamere koekjes; dat betekent geen gebruik van boter, eieren, palmolie of koemelkchocolade.

Het proces van de productontwikkeling van de koekjes duurde ruim een jaar. Na vele fabrieksafwijzingen en oneindig veel koekjesproeverijen is het merk erin geslaagd de plantaardige variant minstens zo lekker te maken als ‘gewone’ chocolate chip cookies. “We hebben ze uitgebreid getest en consumenten proefden helemaal geen verschil”, aldus Hands Off oprichtster Kitty Smeeten.

Voor hoofdmaaltijden is er inmiddels veel keuze aan plantaardige alternatieven, maar bij de verwenproducten wordt weinig stilgestaan bij de climate footprint, is de mening van Smeeten. “Terwijl de footprint van chocolade bijvoorbeeld even hoog is als die van varkensvlees, dat weet bijna niemand.” Ook chocolate chip cookies hebben een hoge climate footprint. ‘Gewone’ chocolate chip cookies stoten gemiddeld 5,0 kg CO2e per kg uit. De plantaardige chocolate chip cookies van Hands Off stoten 2,3 kg CO2e per kg uit, een besparing van 54%.

Drie varianten

Hands Off brengt de cookies uit in drie verschillende smaken: de Double Choc met plantaardige ‘melk’- en pure chocolade en extra cacao, de Choco Chip, een klassieke variant choc-vol chocoladechunks, en de Crunchy Nuts, die naast chocolade ook hazelnootstukjes bevat. De plantaardige chocolate chip cookies van Hands Off bevatten een combinatie van sheaboter en kokosolie in plaats van boter of palmolie en plantaardige ‘melk’chocolade in plaats van gewone melkchocolade.

Bron: Hands Off/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Schiphol versterkt samenwerking met Lagardère Travel Retail

Luchthaven - Per 1 mei 2025 versterkt Schiphol haar succesvolle samenwerking met Lagardère Travel Retail voor de exploitatie van meer dan twintig duty-free winkels achter de securitycontrole. Deze samenwerking vindt plaats in een joint venture waarin Lagardère Travel Retail 70% van de aandelen heeft en Schiphol 30%.

Lees bericht




Merendeel hoger onderwijs draagt bij aan eiwittransitie

Onderwijscatering - Bijna alle Nederlandse universiteiten en hogescholen (88%) nemen maatregelen die bijdragen aan de eiwittransitie. Daarnaast heeft 41% een doelstelling opgesteld met betrekking tot meer plantaardig voedsel op de campus. Dat laat ProVeg weten na onderzoek in een nieuwsupdate.

Lees bericht


Karma Kebab opent vestiging in Amsterdam

Formulenieuws – Wat ooit als experiment op festival Lowlands begon in 2018 is nu uitgegroeid tot  echte foodformule. Naast de grote flagship-locatie in Utrecht is er nu een nieuw restaurant in Amsterdam geopend. En stappen naar het openen van meer locaties de komende jaren worden gezet.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid