Lijst 100 voedsel-impactmakers van 2024 bekend


Food100 bestaat uit lijst met 100 belangrijkste impactmakers in food / Foto bij: Nina Slagmolen

Impactmakers - Food100 presenteert voor de achtste keer de 100 belangrijkste Nederlandse voedselveranderaars van het moment. De lijst bestaat uit impactmakers die zich inzetten voor een toekomstbestendig voedselsysteem met duurzamer, gezonder en socialer eten en drinken voor iedereen.

De Food100-lijst bestaat uit 50 inspirerende jonge talenten onder de 35 jaar en 50 ervaren impactmakers boven de 35 jaar. Veel aanpakkers richten zich dit jaar op het terugdringen van voedselverspilling en werken aan de eiwittransitie, bijvoorbeeld met hybride oplossingen die dierlijke en plantaardige eiwitten combineren. Daarnaast is er veel aandacht voor het verbeteren van de voedselomgeving door een duurzamer of gezonder voedselaanbod te presenteren in zorginstellingen of langs de snelweg.

Impact

De Food100-lijst bestaat uit een enorme diversiteit aan mensen, van dierenrechtenactivist tot de CEO van Albert Heijn. “We maken bewust ruimte voor zowel studenten en kleine initiatieven als gevestigde namen uit de top van grote bedrijven”, aldus juryvoorzitter Lisanne van Oosterhoud. “Kleine organisaties zijn sneller, maken makkelijker keuzes en kunnen goed tegen het systeem schoppen. Grote bedrijven zijn vaak langzamer, maar met een kleine verbetering maken ze meteen veel impact.”

Food100-jury

De Food100 is samengesteld door een onafhankelijke vakjury. Meer dan 350 aanmeldingen werden beoordeeld op vier criteria om tot de definitieve lijst te komen: daadkracht, innovativiteit, duurzaamheid en de mate waarin de kandidaat kennis en inzichten deelt. De lijst is geen ranglijst of wedstrijd, maar een actuele selectie van 100 impactmakers in de agrifood. De lijst is daarom alfabetisch gerangschikt.

Bron: Food100/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

ABN AMRO: ‘grootste crises voor foodsector lijkt voorbij’

Analyse – Een lichte stijging van het volume van zo’n 0,5 procent in 2024, maar met oplopende personeelskosten, grondstoffen en energie, zorgen gezamenlijk voor verdere druk op de marges in de foodsector. Toch lijkt daarmee de grootste crises voorbij, aldus een analyse van ABN AMRO. De bank heeft de verwachting dat het in de foodsector in de tweede helft van 2024 allemaal wat...

Lees bericht


SVO vakopleiding food neemt Horeca Academie over

Overname - SVO vakopleiding food, mbo-vakopleider en trainer in de foodsector, maakt de overname bekend van de Horeca Academie. Door het samengaan van beide organisaties versterkt SVO vakopleiding food het aanbod aan hoogwaardige opleidingen en innovatieve trainingen aan (toekomstige) culinaire professionals.

Lees bericht

Food100 toont voorlopers in verduurzaming voedselsysteem

Verkiezing – Vrijdag is voor de zevende keer bekend gemaakt wie de meeste impactvolle voedselveranderaars van Nederland zijn. De Food100-lijst bestaat uit 100 verduurzamers, vernieuwers en aanjagers die ons voedselsysteem verbeteren en bijdragen aan het oplossen van onze klimaat- en voedseluitdagingen. Zij zetten zich in voor beter en eerlijker eten en drinken voor iedereen.

Lees bericht



Food100 bekend van voedselveranderaars 2022

Verkiezing - Food100 presenteert voor de zesde keer de lijst met de 100 belangrijkste Nederlandse voedselveranderaars van het moment. De lijst bestaat uit aanstormende talenten en gevestigde leiders die bouwen aan een beter en eerlijker voedselsysteem. De lijst wordt jaarlijk samengesteld door een jury.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid