Nieuwste ‘multi-feed’-statiegeldautomaat van Tomra


De Tomra R2 stelt consumenten in staat om met één handeling een tas vol PET-flessen en blikjes te legen in de invoeropening

Statiegeld - Tomra Collection presenteert de Tomra R2, een ‘multi-feed’-statiegeldautomaat. De automaat stelt consumenten in staat om met één handeling een tas vol PET-flessen en blikjes te legen in de invoeropening.

Uitbetaling van het statiegeld vindt binnen enkele seconden plaats. Het inleveren van flessen en blikjes wordt hiermee niet alleen eenvoudiger, maar ook sneller. Consumenten kunnen hun tas met PET-flessen en blikjes in de automaat leegschudden, waarna het apparaat begint met tellen en sorteren, waarna uitbetaling volgt. Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt ook voor een hygiënischer proces doordat verpakkingen niet meer met de hand aangeraakt hoeven te worden. Het is bovendien mogelijk om het statiegeld digitaal uitbetaald te krijgen, bijvoorbeeld via Tikkie.

Bron: Tomra/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

SPAR en Statiegeld Nederland lanceren Statieheld-pilot

Formulenieuws - SPAR en Statiegeld Nederland de starten op drie universiteiten, waar SPAR is gevestigd, een pilot met het inleveren van blikjes en flesjes voor statiegeld. De Statieheld-pilot start op de locaties Hogeschool Utrecht, TU Eindhoven en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Voor de pilot worden automaten ingezet, die gebruik maken van het RAAS-model (RVM As A System). De automaten bieden...

Lees bericht


Vissers Energy opent 25e Moments & More

Tankstation – Esso Vissers Raakeind had als locatie de eer om de 25e Moments & More te mogen openen. De locatie aan de A58 werd ook de locatie waar samen met Statiegeld Nederland de compacte M1 emballage-automaat van Tomra is geplaatst.

Lees bericht




Steeds vaker worden flessen en blikjes ingeleverd

Statiegeld - Eén jaar na de invoering van statiegeld op blikjes, wordt op dit moment ongeveer 65% ingeleverd. Naar inschatting komt het inzamelpercentage voor alle plastic drankflessen, groot en klein, met én zonder statiegeld over 2023 op 71% uit. Dit is in lijn met de verwachting. Dat laat Verpact, voorheen Stichting Afvalfonds Verpakkingen, weten.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid