Eerste drogisterij met statiegeldautomaten in Nederland


De Tomra-automaten zijn te vinden bij locaties van Medikamente die Grenze in Assen, Waalwijk, Winschoten, ’s-Heerenberg en Denekamp

Statiegeld - Medikamente die Grenze is de eerste drogisterijketen in Nederland met statiegeldautomaten in hun filialen. In samenwerking met Statiegeld Nederland en TOMRA plaatst de keten deze week vijf automaten voor de inname van PET-flessen en blikjes.

De automaten zijn te vinden bij locaties van Medikamente die Grenze in Assen, Waalwijk, Winschoten, ’s-Heerenberg en Denekamp. Het doel van de plaatsing is om recycling van statiegeldverpakkingen makkelijker en toegankelijker te maken voor consumenten. Klanten kunnen hun lege PET-flessen en blikjes inleveren en ontvangen hiervoor een statiegeldbon die ze in de winkel kunnen besteden. Joost Kroeze, inkoopverantwoordelijke bij Medikamente die Grenze: “Als de vijf automaten goed gebruikt worden, is het onze ambitie om deze dienstverlening uit te breiden naar meerdere locaties.”

Nieuw innamekanaal

Jeroen Hillen, directeur van Statiegeld Nederland, is blij met de statiegeldautomaten bij de drogisterijketen: “Door het plaatsen van de automaten komt er een geheel nieuw innamekanaal bij voor de consument. Het wordt zodoende eenvoudiger voor klanten om hun lege verpakkingen in te leveren tijdens hun reguliere boodschappenrondje”.

Bron: Medikamente die Grenze/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Vissers Energy opent 25e Moments & More

Tankstation – Esso Vissers Raakeind had als locatie de eer om de 25e Moments & More te mogen openen. De locatie aan de A58 werd ook de locatie waar samen met Statiegeld Nederland de compacte M1 emballage-automaat van Tomra is geplaatst.

Lees bericht


Tomra introduceert de ‘slimme prullenbak’ SmartBin

Introductie – Emballagefabrikant Tomra en Tikkie introduceren op de Horecava de SmartBin. Bij deze ‘slimme prullenbak’ kunnen gasten van horeca- en fastfoodketens zelf hun herbruikbare bekers inleveren en het betaalde statiegeld via een Tikkie QR-code direct op hun rekening laten storten.

Lees bericht


Succesvolle introductie statiegeldmachine Jumbo Eerbeek

Statiegeld - Na een grootse introductie in september van de nieuwe TOMRA R1-emballachemachine kijkt Jumbo Eerbeek terug op een uiterst succesvolle periode. Ondernemer Christiaan Heine krijgt veel enthousiaste reacties van bestaande en nieuwe klanten. De machine verwerkt tot wel 100 stuks statiegeldverpakkingen per keer en trekt zelfs klanten vanuit het hele land.

Lees bericht

Jumbo Eerbeek plaatst eerste bulkfeed emballage-automaat

Statiegeld – Klanten van Jumbo Eerbeek kunnen vanaf woensdag in één keer - tot 100 stuks - zowel PET als blik leegschudden in de emballage-automaat van Tomra. De zogenaamde ‘bulkfeed-automaat’ is de eerste in Nederland. Bovendien vindt de uitbetaling van het statiegeld direct en snel plaats via een Tikkie QR-code.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid