Oprichter Friet van Piet is overleden
Persoonlijk – Piet Agema, de oprichter van het cafetariabedrijf Friet van Piet, is vorige week dinsdag op 78-jarige leeftijd overleden. Onder Agema en zijn vrouw Rens groeide de Groningse snackbar uit tot een begrip in de stad. Voor vele snackbarondernemers vormde het cafetaria ook een bron van inspiratie. Agema startte het cafetaria aan de Meeuwerderweg 112 in de Oosterpoort in Groningen in 1976. De zaak werd in 2004 overgenomen door hun zoon Marco, die de cafetaria in 2017 verkocht en zich ging richten op advies met zijn rijdende nackbar van de Toekomst. De naam Friet van Piet bleef wel bestaan. Vanaf de oprichting was Piet Agema met zijn vrouw bezig om alles in het cafetaria van een zo’n hoogst mogelijke kwaliteit aan te bieden. Niet alleen op het gebied van smaak, maar ook op het gebied van vitamines. vanaf de start begonnen zij ook direct met gerechten uit eigen keuken, met fantasienamen zoals Spaanse Friet, Frietje Tude, Frietje Geroosterd, Boeren Friet en Frietje Gezond. Bron: @FoodClicks Persoonlijk – Piet Agema, de oprichter van het cafetariabedrijf Friet van Piet, is vorige week dinsdag op 78-jarige leeftijd overleden. Onder Agema en zijn vrouw Rens groeide de Groningse snackbar uit tot een begrip in de stad. Voor vele snackbarondernemers vormde het cafetaria ook een bron van inspiratie. Agema startte het cafetaria aan de Meeuwerderweg 112 in de Oosterpoort in Groningen in 1976. De zaak werd in 2004 overgenomen door hun zoon Marco, die de cafetaria in 2017 verkocht en zich ging richten op advies met zijn rijdende nackbar van de Toekomst. De naam Friet van Piet bleef wel bestaan. Vanaf de oprichting was Piet Agema met zijn vrouw bezig om alles in het cafetaria van een zo’n hoogst mogelijke kwaliteit aan te bieden. Niet alleen op het gebied van smaak, maar ook op het gebied van vitamines. vanaf de start begonnen zij ook direct met gerechten uit eigen keuken, met fantasienamen zoals Spaanse Friet, Frietje Tude, Frietje Geroosterd, Boeren Friet en Frietje Gezond. Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Cafetaria-omzet stijgt nauwelijks in januari 2024
Analyse - 2024 is voorzichtig uit de startblokken gekomen voor de cafetariasector; de omzet kwam dit jaar met 0,4% iets hoger uit vergeleken met januari 2023. Vermeld moet worden dat januari 2023 een zeer goede maand was ten opzichte van januari 2022 met een plus van 13,9%. Dat blijkt uit de analyse die Rien de Koning heeft gedaan op basis van alle transacties van het horecaplatform...
Lees berichtProFri laakt wetsvoorstel ‘gemeentelijk snackbarverbod’
Politiek - ProFri, de vakvereniging van frituurbedrijven, laakt het wetsvoorstel dat gemeenten de mogelijkheid geeft nieuwe snackbars uit hun openbare ruimte te weren. Volgens de vereniging is er sprake van ‘grachtengordelpolitiek’, omdat mensen elkaar op dit onderwerp napraten en de wetenschappelijke onderbouwing ontbreekt.
Lees berichtHoreca Alliantie wil energiestress in kaart brengen
Energiecrisis - De Horeca Alliantie wil onder de noemer ‘Horeca In Nood’ de energiestress in de horecabranche in kaart brengen. Ondernemers kunnen via de Horeca Alliantie hun energienood delen. De binnengekomen reacties worden gepubliceerd en gebundeld voor politiek Den Haag.
Lees berichtAntonio Stroes verkoopt deel Kwalitaria aan Antea
Formulenieuws – Antonio Stroes, oprichter en aandeelhouder van cafetariaformule Kwalitaria, heeft een deel van zijn aandelen verkocht aan investeringsmaatschappij Antea. Hiermee gaat het cafetariabedrijf een volgende fase in, die zich richt op overnames en ook gericht is op de zakelijke markt.
Lees berichtKwalitaria Délifrance De Beuk viert 25 jarig jubileum
Formulenieuws – De cafetariaformule Kwalitaria bestaat meer dan 25 jaar en dus zijn er ook ondernemers van het eerste uur die een jubileum hebben te vieren. Kwalitaria Délifrance De Beuk in het Zuid-Hollandse Puttershoek is er eentje van.
Lees berichtFEBO maakt werk van Landelijke Opschoondag
Actie – Snackbarformule FEBO maakt werk van de Landelijke Opschoondag op 19 maart. Onder het motto ‘Door samen te werken bereik je meer’ roepen ze klanten en andere geïnteresseerden op een stukje van de straat of wijk op te ruimen.
Lees bericht