Eerste vrouwelijke chef bij finale Bocuse d’Or
Vakwedstrijden - Maandag 23 september 2024 is het zover. Dan vindt de Nederlandse finale van Bocuse d’Or plaats tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Vier chefs hebben zich na een selectieronde geplaatst voor de finale. Met een primeur: het is voor het eerst dat een vrouwelijke chef het wedstrijdtoneel betreedt in de geschiedenis van Nederlandse finales van Bocuse d’Or.
Het bestuur is trots op het feit dat een vrouwelijk chef de finale heeft bereikt en hoopt van harte dat er nog velen zullen volgen, zo laten zij weten. De kandidaten voor de finale van Bocuse d’Or 2024 zijn:
- Jos van der Noll, Le Nord (Bilthoven), finalist Bocuse d’Or Nederland 2023
- Mark Captein, Orangerie de Pol (Doetinchem), finalist Bocuse d’Or Nederland 2023
- Jet Loos, Flora** (Amsterdam), winnaar van de S.Pellegrino Young Chef Academy 2022-2023 en deelnemer aan de wereldfinale van deze topwedstrijd in 2023
- Jordy van Straalen, Jofel aan de Plas (Vlaardingen), winnaar Het Glazen Kalf 2023,
Meer tijd
Dat er vlak na een Europese finale nu een nieuwe Nederlandse finale wordt gehouden, heeft te maken met de ambities van Bocuse d’Or Nederland. De winnaar van deze finale heeft niet 6 maanden de tijd om zich voor te bereiden op de Europese finale, maar 1,5 jaar. François Geurds, president Bocuse d’Or Nederland: “Met het bestuur van Bocuse d’Or Nederland en de partners willen we alles uit de kast halen om ons te plaatsen voor de wereldfinale in 2027.”
Route naar Lyon
De Nederlandse finale wordt gehouden op het podium World of Bocuse d’Or van Gastvrij Rotterdam. De Europese finale wordt gehouden in maart 2026. De 10 beste kandidaten van de Europese finale gaan strijden op de wereldfinale die gehouden wordt tijdens vakbeurs Sirha in de Franse stad Lyon in januari 2027.
Bron: Bocuse d’Or/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Twee Hollandse chefs in beeld voor ‘World’s Best Young Chef’
Wedstrijd - Twee chefs van Nederlandse restaurants strijden dit jaar om de titel beste jonge chef in de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition 2024/2025. De twee chefs zijn Noah Wynants van De Librije*** in Zwolle en Victor Guitton van Ciel Bleu**in Amsterdam. Beiden koken op 4 november 2024 in de regionale finale van de internationale chefscompetitie.
Lees berichtWFA en Gastvrij Rotterdam gaan weer samenwerken
Vakbeurzen - The Wine and Food Association (WFA) en Gastvrij Rotterdam kondigen een langdurige samenwerking aan. Tijdens de horecabeurs in Rotterdam zal WFA in het Proefschrift Theater het programma organiseren en coördineren.
Lees berichtGault&Millau organiseert 100Chefs in Miele Experience Center
Event - Het grootste culinaire evenement van Nederland, ‘100Chefs by Gault&Millau’, keert terug op 12 en 13 oktober dit jaar terug in het Miele Experience Center in Vianen. 100Chefs brengt 100 toonaangevende Nederlandse chefs samen en verwacht zo’n 2.000 culinaire liefhebbers.
Lees berichtChef’s table ‘Taste of Horecava by Gault&Millau’
Vakbeurzen - In samenwerking met de culinaire gids Gault&Millau organiseert Horecava een Chef’s Table, waarbij topchefs hun vaardigheden tonen aan een select gezelschap van horecaprofessionals.
Lees berichtSligro opnieuw Founding Partner Gastvrij Rotterdam
Vakbeurzen - Sligro Food Group heeft niet alleen haar deelname bevestigd, maar zich ook weer gecommitteerd als Founding Partner aan Gastvrij Rotterdam. Het aantal Founding Partners komt daarmee op 14. Sligro zal deelnemen samen met Heineken.
Lees berichtMarco van der Wijngaard net niet in wereldfinale Bocuse d’Or
Wedstrijd - Het Nederlandse Bocuse d’Or team met chef Marco van der Wijngaard en commis Stijn de Jong (beiden Sterklas) zijn er net niet in geslaagd om een plek te winnen in de wereldfinale van Bocuse d’Or. Het team kreeg een penalty en eindigde ondanks een goede prestatie tijdens de Europese finale in het Noorse Trondheim de 11de...
Lees bericht