Tabaksspeciaalzaak Van Vuure test automaat met tabaksuitgifte


Bij de vendingautomaat kan de klant na een leeftijdscheck zelf de tabakswaren kiezen, afrekenen en meenemen, zonder tussenkomst van een winkelmedewerker

Vending – Bij een tabaksspeciaalzaak  van de Amsterdamse ondernemer Jeffrey van Vuure in winkelcentrum De Kameleon in Amsterdam Zuid-Oost staat de eerste kiosk met een volledig geautomatiseerde tabaksautomaat. Bij de vendingautomaat kan de klant na een leeftijdscheck zelf de tabakswaren kiezen, afrekenen en meenemen, zonder tussenkomst van een winkelmedewerker.

De kiosk met tabaksautomaat van Van Vuure is goedgekeurd door de NVWA, omdat die in een tabaksspeciaalzaak staat. Normaal geldt de regel dat tabaksproducten door een medewerker moeten worden overhandigd, maar omdat de leeftijdscheck betrouwbaar kan worden ingezet en er toezicht is, is de automaat NVWA-proof. Maar het concept mag uitsluitend in een 100% tabaksspeciaalzaak worden toegepast. Van Vuure werkt ook aan een soortgelijk concept dat toepasbaar is binnen het tankstationkanaal.

Diverse partners hebben samengewerkt om de tabaksautomaat in deze vorm in de praktijk te kunnen inzetten. De automaat wordt de komende zes maanden getest en zal dan ook ingezet worden op andere locaties. In de kiosk is ook een host aanwezig die klanten kan wijzen op alternatieven in rookwaren.

Bron: Van Vuure/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

AVIA Weghorst langs de A1 kleurt oranje

Tankstation – AVIA Weghorst langs de A1 heeft de tankstation-locatie ‘Lonnekermeer’ tussen Hengelo en Oldenzaal helemaal in de EK-kleuren geschilderd. Naast de kleuren rood, wit en blauw is er ook een levensgrote foto van Wout Weghorst tegen de gevel geplaatst.

Lees bericht


Alles in één keer afrekenen? Circle K doet het

Buitenland – Circle K, het shopformat voor tankstations van het Canadese retailbedrijf Alimentation Couche-Tard Inc., is in Scandinavië gestart met het afrekenen van meerdere artikelen in één keer. De betaalwijze past in de strategie van het retailbedrijf om het voor de reiziger steeds gemakkelijker te maken.

Lees bericht

Family en Coffee Fellows als duo onder één dak bij AVIA Rilland

Formulenieuws – Een revolutionair dubbelconcept  noemen ze het bij AVIA Vollenhoven en dat is de invulling van het tankstation in Rilland ook.  Na een voorbereiding van anderhalf jaar én zes weken verbouwen heropent binnenkort de volledig vernieuwde locatie officieel met de cafetariaformule Family, gecombineerd met een counter voor de koffiespecialiteiten van Coffee Fellows.

Lees bericht

Reiziger oprecht centraal in eerste Nederlandse Circle K shop

Interview - De eerste Circle K in Nederland is geopend. Tankstation Bijleveld langs de A12 bij Harmelen kreeg de primeur. De TotalEnergies-locatie Schiphol is inmiddels omgebouwd en  Reeuwijk volgt. In de aankondigingen van de ombouw van de voormalige TotalEnergies-stations werd steeds aangegeven dat de Circle K de reiziger centraal zet. Een claim die Alimentation Couche-Tard Inc. op zich niet uniek...

Lees bericht


Albert Heijn gaat inzet servicebalies herzien

Supermarkten - “Albert Heijn heeft nagedacht over de veranderende functie van de servicebalie, maar hebben we dat goed genoeg gedaan? Nee. De praktijk is lastiger. We gaan de nieuwe werking van de servicebalie daarom de komende tijd op onderdelen herzien. In heel veel winkels gaat het hartstikke goed, en in sommige winkels gaan we bijsturen.” Dat gaf Constantijn Ninck Blok,...

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid