Schoolagenda’s doen het goed bij Primera

Formulenieuws – Primera doet goede zaken met de schoolagenda’s. De omzetindex voor de periode 6 en 7 staat op 115. De gemaksketen laat weten in een persberichtbericht dat de positieve omzetontwikkeling van schoolagenda's de afgelopen jaren bij Primera zich daarmee ook in 2013 voortzet. De totale groep agenda's & kalenders maakt al enige jaren zowel in omzet als in brutowinst een stevige groei door. Dit komt volgen Primera onder andere door het toevoegen van sterke...

Lees bericht

Horecapersoneel loopt risico

Werkvloer - Horecapersoneel loopt veel risico betrokken te raken bij een ongeluk op de werkvloer. In 2012 was 11 procent van het horecapersoneel slachtoffer van een bedrijfsongeval. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag. In totaal liepen in 2012 478.000 werknemers lichamelijk of geestelijke schade op door een ongeval onder werktijd. Dat komt neer op 7 procent van alle werknemers. Als gevolg van een ongeluk op de werkvloer, verzuimde vervolgens bijna de...

Lees bericht

Prijs biertje in België in de lift

Accijnzen – De prijs van een biertje in België zit in de lift. Door accijnsverhogingen. De accijns op een fles wijn van 75 centiliter stijgt met 3,16 cent; een flesje bier van 25 centiliter wordt 0,41 cent duurder. Dat meldt het Belgische ministerie van Financiën. Het is al de tweede keer in 2013 dat de accijnzen op wijn omhoog gaan. De kans is groot dat Belgische horeca-ondernemers de accijnsverhoging zullen doorrekenen aan hun klanten, aldus...

Lees bericht


Kweekvlees: een verantwoord alternatief?

Voedsel – We eten met z’n allen steeds meer vlees. En dat leidt tot problemen. Een koe heeft bijvoorbeeld dezelfde schadelijke CO2-uitstoot als een auto. Maar er dient zich een oplossing aan. Kweekvlees. Een team van wetenschappers van de Universiteit van Maastricht is erin geslaagd om een burger te kweken op basis van stamcellen van een koe. De beefburger is vandaag gepresenteerd. De hamburger is gemaakt van stamcellen uit...

Lees bericht

Cafetaria Klaas Vaak start met ‘All you can eat’

Cafetaria – Cafetaria Klaas Vaak in Sliedrecht is sinds kort gestart met de actie ‘All you can eat’. Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag kunnen klanten voor 7,50 euro 45 minuten onbeperkt eten op drie inloopmomenten. Ondernemer Klaas Veldhuis heeft het assortiment voor deze specifieke actie wel iets ingeperkt, maar er blijft voldoende keuze over de consument. De meest gangbare producten, zoals friet met verschillende sauzen, de frikadellen en nasischijven, al dan niet...

Lees bericht

Eigen kenniscentrum voor friturend Nederland

Fastservice - De notariele acte is getekend en de website www.frituurcentrum.nl is live gegaan. Hiermee is het eigen kenniscentrum voor friturend Nederland een feit. ‘Het ‘Nederlands Frituurcentrum’ zal stap voor stap gestalte gaan krijgen en moet het kennis- en innovatieplatform worden van de frituurbranche’, zegt Frans van Rooij die namens de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) en een aantal investeerders, verantwoordelijk is voor de oprichting van dit kenniscentrum. Het...

Lees bericht

Accijnsverhoging blijft gemoederen bezighouden

Kritiek - Na de pomphouders en de tabaksverkopers gaan nu ook de bierbrouwers en slijters zich meer en meer verzetten tegen de plannen om, naast de reeds uitgevoerde accijnsverhoging, per 1 januari 2014 de accijnzen opnieuw te verhogen. Donderdag lanceerde de bierbrouwers een website en een petitie tegen de aangekondigde verhoging. Inmiddels is ook in Den Haag duidelijk dat de verwachte extra accijnsinkomsten bij lange na niet gehaald worden en dat naast...

Lees bericht

Eerste M&S Foodstore bij BP Harmelen

Petrol – Bij BP Harmelen aan de A12 zijn de voorbereidingen begonnen voor de eerste Marks & Spencer foodwinkel. Het eerste winkelconcept voor tankstations van de Britse warenhuisketen gaat 10 september open. De opening begin september bij BP Bijleveld is de eerste van een serie van zes die BP gepland heeft om dit najaar te openen. BP en M&S hebben in Engeland een intensieve en succesvolle samenwerking. Enige maanden geleden werd een...

Lees bericht

Scheveningse strandtenten moeten wellicht hogerop

Strandpaviljoens - Strandtenten voor de kust van Scheveningen moeten het in de toekomst wellicht hoger op zoeken en verkassen naar nieuw aan te leggen terpen. Dat schrijft de Telegraaf vandaag naar aanleiding van een onderzoek waaruit blijkt dat als de paviljoens het jaar-door willen exploiteren zij tijdens het stormseizoen te maken krijgen met wateroverlast. De gemeente Den Haag en exploitanten van strandpaviljoens willen graag het hele jaar open blijven. Wethouder...

Lees bericht

@FoodClicks presenteert Nationaal Formule Onderzoek

Formuleonderzoek – De voorbereidingen voor het Nationaal Formule Onderzoek zijn, zoals de lezers van @FoodClicks weten, al enige tijd gaande. Samen met onderzoeksbureau Foodstep brengt @FoodClicks op basis van uitgebreid consumentenonderzoek in onder meer de jaren 2011 2012 en 2013 begin september bekend hoe formules worden gewaardeerd. Het Nationaal Formule Onderzoek geeft de beoordelingen van consumenten van formules in het foodservicekanaal weer. Verder geeft het onderzoek de penetratie en gebruiksfrequentie van kanalen en het...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid