Eigen kenniscentrum voor friturend Nederland


Fastservice - De notariele acte is getekend en de website www.frituurcentrum.nl is live gegaan. Hiermee is het eigen kenniscentrum voor friturend Nederland een feit. ‘Het ‘Nederlands Frituurcentrum’ zal stap voor stap gestalte gaan krijgen en moet het kennis- en innovatieplatform worden van de frituurbranche’, zegt Frans van Rooij die namens de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) en een aantal investeerders, verantwoordelijk is voor de oprichting van dit kenniscentrum. Het Frituurcentrum gaat ook een grote rol vervullen bij de communicatie richting de consument. Op basis van verkeerde beeldvorming associëren zij nu nog friet, kroketten en andere gefrituurde lekkernijen met vet en ongezond voedsel. Door te zorgen voor meer kennis over het frituren in het algemeen, kan er met meer kennis van zaken gediscussieerd worden over zaken die de sector nu nog vaak in een negatief daglicht plaatsen. Door middel van het Frituurcentrum worden volgens Van Rooij de krachten gebundeld, zodat er een branchebrede aanpak komt die een gezonde toekomst van de friturende bedrijven veilig stelt. ‘Als kennis- en innovatieplatform gaat het Frituurcentrum onder meer ondernemers helpen bij het verbeteren van hun bedrijfsvoering door kennis aan te reiken.’ Om dit doel te bereiken zet het kenniscentrum zich er voor in dat er naast de bestaande beroepsopleidingen een aanbod komt van passende e-learningmodules, trainingen en vakopleidingen. Ook de organisatie van de titel Meester Frituurder, een keurmerk voor frituurbedrijven en consumentenacties, zoals De Nationale Week van de Friet, worden opgepakt. Bron: FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid