Onduidelijkheid over budget gevangenen

Gevangenis – Het is onduidelijk wat het budget is voor eten en drinken voor gevangen in Nederland. Waar patiënten in ziekenhuizen en ouderen in verzorgingshuizen gebudgetteerd zijn op iets meer dan 11 euro per dag voor de hele dagelijkse verzorging van eten en drinken, bestaat er voor de circa 16.000 gevangenen geen helder consumptiebudget. Dit blijkt uit een uitgebreide rondvraag en analyse van diverse rapporten van @FoodClicks. Nederland telt 62 gevangenissen, waarvan minister...

Lees bericht

{if '1' == '3'}

Groupon: zowel geliefd als verguisd

Loyaliteit - Couponsite Groupon wordt in de markt geliefd en verguisd. Het brengt de ene ondernemer omzet, terwijl de ander zegt dat de kortingsbonnen kannibaliseren op de winst. Groupon is sinds april 2010 actief in Nederland en genereerde volgens berekeningen van Media Intelligence Lab in 2011 100 miljoen euro aan handel. Wereldwijd is dit een bedrag van 2 miljard euro. De site toont alle acties in de buurt van de gebruiker. Dit kan zijn...

Lees bericht

{if '2' == '3'}

Food2Food onderzoekt mogelijkheden soepen en sauzen van afgedankte groenten

Onderzoek - Groenten die de versafdeling van de supermarkt niet meer kan verkopen, kunnen vaak nog prima worden verwerkt in soepen en sauzen. De Wageningse UR Food & Biobases Reseach onderzoekt momenteel de mogelijkheden om dergelijke producten te behouden voor consumptie. Op het Damm Food Waste dat afgelopen zaterdag in Amsterdam werd gehouden presenteerde het bedrijf de plannen onder de naam het Food2Food-concept. Volgens het onderzoekteam vergt het benutten van ...

Lees bericht


Banenverlies cateringsector door inbesteding overheid

Catering-Werkgeversorganisaties en werknemersorganisaties moeten samen optrekken om te voorkomen dat de overheid haar facilitaire dienstverlening gaat inbesteden. Dat is de boodschap van Hans Rijnierse, voorzitter van de Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties (Veneca). De inbestedingsplannen van de overheid leiden tot verlies van kwaliteit, vakkundigheid en veiligheid. En ook de werkgelegenheid in de private sector wordt aangetast. Rijnierse: “Als cateringbranche hebben we de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in kwaliteit, voedselveiligheid en opleidingen....

Lees bericht

Klanten blijven ambitieuze Van Oers trouw

Productiebedrijf - Na de voltooiing van het overdragen van de groothandelsactiviteiten naar Sligro, richt Van Oers zich als zelfstandig bedrijf weer volop op de productie van salades en snacks. In Nederland en wellicht daarbuiten. “98,5 procent van de klanten blijft ons trouw. En nog belangrijker, die klanten gaan meer doen.” Dit zeggen directeur Maxim Hurkmans en marketing manager Mickael Timmermans van Van Oers in een interview met @FoodClicks. “Voorafgaand aan het...

Lees bericht

Bavaria: langjarige investering in 0.0

Industrie – Bavaria-directeur Peer Swinkels voorziet een langjarige investering in Bavaria 0.0. “We geven onszelf een aantal jaar de tijd om het goed neer te zetten.” “Dit gaat niet over night”, aldus Swinkels tegen FoodClicks. Hij zegt dat Bavaria de 0.0-variant positioneert als alternatief voor frisdranken en niet uitsluitend als alternatief voor bier. “Het gaat er, waar en wat je ook verkoopt, altijd om hoe je het brengt. Dat geldt voor alcoholvrij...

Lees bericht

La Place en New York Pizza openen gezamenlijke afhaalvestiging in Zoetermeer

Formulenieuws – Samenwerking tussen ketens krijgt steeds meer vorm. Zo opende Kwalitaria samen met Delifrance vestigingen om beter in te kunnen spelen op de eetmomenten. Deze week opende New York Pizza samen met La Place een afhaalvestiging in Zoetermeer. De samenwerking tussen New York Pizza en La Place is een logische omdat de pizzaketen al deegbolletjes leverde aan La Place. Voor La Place betekent de samenwerking een goede mogelijkheid om de...

Lees bericht

KING daagt Nederlanders uit met AcroKING

Industrie – LOL en YOLO zijn als acroniem het bekendst onder jongeren, maar merknamen als KING en HEMA zijn ook bekend. Bovendien blijkt dat Nederlandse jongeren van 18 tot en met 35 jaar beter op de hoogte zijn van acroniemen en hun betekenis dan ouderen. Dit blijkt uit onderzoek dat pepermuntfabrikant KING deed onder ruim 1000 Nederlanders ter gelegenheid van de introductie van het woordspel AcroKING. Acroniemen zijn afkortingen die uitgesproken worden als een...

Lees bericht

ProFri biedt gratis lidmaatschap aan

Fastservicebedrijven - Om frituurondernemers dit jaar niet met extra kosten op te zadelen, heeft het bestuur van ProFri  besloten om ondernemers die aangesloten zijn bij een formule, of lid zijn van KHN of een andere vereniging, voor de rest van het jaar een gratis lidmaatschap aan te bieden. De beslissing om het lidmaatschap van ProFri gratis aan te bieden is in de laatste bestuursvergadering  gehouden. Hoewel de contributie bij de...

Lees bericht

OSP Zakelijke Horeca valt in de prijzen

Catering – En de winnaar is……..OSP Zakelijke Horeca. De cateraar is verkozen tot duurzaamste horecabedrijf van 2013. OSP ontving gisteren hiervoor de ‘Falco Eleonorae Award’ De kwaliteitscateraar uit Hoofddorp wordt geprezen om de samenwerking met kleine agrarische ondernemers die veel fruit- en groentesoorten aanleveren voor de grootschalige inkoop van OSP. Marcel Gerritsen van OSP: “Wij zijn vereerd met deze prijs. Het benadrukt dat kwaliteit en duurzaamheid steeds belangrijker worden”. De duurzaamheid...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid