Telegraaf hekelt Heineken om advies

Horeca – De Telegraaf maakt zich boos over een advies dat Heineken geeft in het eigen magazine Het Bierblad om etentjes in de restaurants duurder te maken. Bovendien worden er tips gegeven om klanten extra geld uit de zakken te kloppen, zo schrijft de krant van Wakker Nederland. De prijzen in de Nederlandse horeca liggen hoog in vergelijking tot andere Europese landen, terwijl de supermarkten hier het goedkoopst zijn. Veel klanten...

Lees bericht

{if '1' == '3'}

Dertien genomineerde foodmanagers voor MVO Manager van het Jaar

Verkiezing - Dit jaar wordt voor de eerste maal de MVO Manager van Het Jaar Verkiezing gehouden. Van de 38 genomineerden zijn er 13 personen afkomstig uit de levensmiddelensector. MVO manager is een gewaardeerd en volwassen beroepsgroep geworden. Analoog aan vergelijkbare verkiezingen als de CPO-, CFO- en Communicatiemanager van het jaar heeft advies- en ingenieursbureau Royal HaskoningDHV het initiatief genomen voor het instellen van de jaarlijkse verkiezing van MVO manager van het...

Lees bericht

{if '2' == '3'}

Mars keert zich tegen gefrituurde Mars

Gemak – Mars heeft bezwaar gemaakt tegen het frituren van Marsrepen. In Schotland is dit al jaren een gewild gerecht, vooral onder toeristen. Hoewel de repen in Schotland al twintig jaar worden gefrituurd is pas nu bezwaar gemaakt. Volgens Mars is een gefrituurde reep slecht voor de gezondheid. Het eist nu van de verkopers dat er een duidelijke waarschuwing bij de gefrituurde repen komt dat het gebeurt zonder toestemming of aanmoediging...

Lees bericht

{if '3' == '3'}

Albert Heijn mechaniseert en versimpelt distributie

Distributie – Albert Heijn mechaniseert de werkwijze ten aanzien van houdbare producten in Regionale Distributie Centra (RDC) en versimpelt de versketen door een deel van dit assortiment in National Category Centers (NCC’s) onder te brengen. Ook in AH to go’s kan men hierdoor volle schappen en lagere prijzen garanderen. Sander van der Laan, algemeen directeur Albert Heijn: “Samen met vele collega’s zorgen we er iedere dag weer voor...

Lees bericht

{if '4' == '3'}

Korting bij gebruik duurzame verpakking

Gemak – In Canada heeft een fabrikant van een duurzame metalen maaltijdverpakking een simpel maar doeltreffende marketingstrategie bedacht: klanten krijgen korting bij een restaurant, wanneer die de metalen maaltijdcontainer gebruiken. Afval van verpakkingsmaterialen is ook in Canda een hot item. Het Tiffin Project in Vancouver biedt nu een oplossing.  Degenen die hun ronde metalen containers kopen krijgen bij diverse take out & to go restaurants kortingen op hun afhaalmaaltijden. Een deel van...

Lees bericht

{if '5' == '3'}

Ben & Jerry’s klaagt pornobedrijf aan

Industrie - Ben & Jerry's heeft in Amerika een pornoproducent aangeklaagd wegens het mogelijk gebruik van de populaire ijssmaken van de ijsproduct in een serie sexfilms onder de titel Ben & Cherry’s. De naam Boston Cream Pie werd veranderd in Boston Cream Thighs, Chocolate Fudge Brownie werd Chocolate Fudge Babes en Peanut Butter Cup werd Peanut Butter D-Cups, zo valt er in de aanklacht te lezen. Ook de hoesjes van de...

Lees bericht

{if '6' == '3'}

McDonald’s opent vegetarische restaurants

Fast food - McDonald's opent in India twee volledig vegetarische restaurants. De eerste wordt volgend jaar in gebruik genomen bij de Gouden Tempel in Amritsar. Er zijn echter al verregaande plannen om nog een vegetarische vestiging te openen bij een heilige plaats in Katra. McDonald's komt hiermee tegemoet aan de klantwensen van Hindoes en moslims. Hindoes eten bij voorkeur geen rundvlees, moslims zien af van de consumptie van varkensvlees. McDonald's...

Lees bericht

{if '7' == '3'}

GAIN komt met sociale foodindex

Social responsibilty - Global Alliance for Improved Nutrition, kortweg GAIN, introduceert een index om de maatschappelijke verantwoordelijkheid van grote foodproducenten in kaart te brengen. GAIN stelt zich ten doel zoveel mogelijk mensen toegang te geven tot voldoende goede voeding en wil op deze wijze de vinger aan de pols houden bij de grote voedselfabrikanten. De index maakt meetbaar of foodproducenten zich voldoende kwijten van hun taak om zoveel mogelijk mensen...

Lees bericht

{if '8' == '3'}

NS Stations krijgen poefjes

Stationsshop – NS gaat aan de slag met de stations. De 85 grootste en drukste treinstations in Nederland ondergaan een facelift. Ze krijgen poefjes, nieuwe banken en afvalbakken en ook vernieuwde windschermen en wachtruimtes. Het huidige meubilair is twintig jaar of ouder en volgens ProRail aan vervanging toe. “Bij het ontwerp hebben we als uitgangspunt genomen dat de meubels comfortabel zijn, goed ogen, maar ook duurzaam zijn. Ze zijn makkelijk te onderhouden...

Lees bericht

{if '9' == '3'}

Voorzitter Fredrix vertrekt bij MAXXAM

Inkoop – Oud Superunie-directeur Frans Fredrix vertrekt bij de collectieve inkooporganisatie MAXXAM  'om belangenverstrengeling te voorkomen'. Volgens Fredrix waren zijn werkzaamheden voor MAXXAM moeilijk te verenigen met een aantal van zijn commissariaten bij toeleveranciers van de inkooporganisatie. Naar zijn mening zou zijn onafhankelijkheid in gevaar kunnen komen. Het bestuur van MAXXAM heeft begrip voor zijn standpunt, maar betreurt het besluit dat hij de functie van voorzitter neerlegt. Volgens Frans Fredrix is â€...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid