Coveniencestore Beej Benders in Venlo sluit de deuren


De voorgevel van de eerste Beej Benders in Venlo

Convenience - Beej Benders, het spraakmakende ‘blurringconcept’ van Jumbo-ondernemer Geert Benders stopt ermee. De vestiging aan het Nolensplein in Venlo sluit eind deze maand de deuren na acht jaar pionieren. Als merk blijft Beej Benders vooralsnog wel bestaan. Dat meldt vakmedium FoodPersonality voor de retail.

“Het was een moeilijk besluit en met veel pijn in het hart heeft familie Benders dan ook dit besluit genomen. Samen met alle collega’s hebben we er ontzettend veel tijd en energie ingestoken om er een succes van te maken”, aldus initiatiefnemer Geert Benders in het bericht van Foodersonality. Hierdoor, en door flinke financiële investeringen, bestaat het unieke en vernieuwende convenienceconcept beej Benders inmiddels bijna 8 jaar. Afgelopen april opende Benders in het nabijgelegen Blerick wel een ‘Jumbo Beej Benders’, een supermarkt met Beej Benders-elementen.

Alternatieven

In de acht jaar dat Benders met Beej Benders bezig is, heeft de ondernemer al verschillende wijzigingen doorgevoerd. Nu stond hij weer aan de vooravond van een nieuwe investering. Investeringen die voor een zelfstandig ondernemer niet eenvoudig zijn te dragen. Alternatieven boden jammergenoeg te weinig soelaas om de winkel open te houden.

La Place

Benders wijst er in een persbericht op dat Jumbo sinds vorig jaar echter een aangescherpte strategie waarbij meer focus komt te liggen op de Jumbo-winkels. Zo is onlangs bijvoorbeeld ook het voornemen uitgesproken om restaurantketen La Place verder te laten gaan als zelfstandig organisatie in plaats van onder de vlag van Jumbo. Als combinatie van supermarkt en horeca was dat voor Beej Benders een eerste signaal dat er van de kant Jumbo weinig te verwachten viel als het gaat om de doorontwikkeling van Beej Benders.

FSIN

Op het FSIN-congres in juni sprak Geert Benders nog over zijn vernieuwde Beej Benders-concept. Hij gaf toen wel aan dat het concept uitdagingen kende, maar niet dat het op zo’n korte termijn de deuren al zou moeten sluiten.

Bron: FoodPersonality/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Jumbo Nieuwkoop opent Jumbo Foodcafé

Supermarkt – Jumbo Bas Bobeldijk in Nieuwkoop heeft op de plaats van de servicebalie een Jumbo Foodcafé geopend. Het feit dat supermarkten geen tabak meer mogen verkopen greep hij aan om een positief alternatief neer te zetten.

Lees bericht

Jumbo wil ‘anders werken’ met minder mensen

Supermarkt - In het voorjaar van 2024 kondigde Jumbo Supermarkten de plannen aan voor het aanpassen van haar kantoororganisatie, waar een andere manier van werken een belangrijk onderdeel van is. Deze ontwikkeling is onderdeel van de ingeslagen koers ‘Jumbo zoals Jumbo bedoeld is’ wat focust op de unieke kenmerken waarmee het familiebedrijf groot en succesvol is geworden. De organisatie wordt optimaler...

Lees bericht

Pannenkoekenrestaurants doen het goed

Analyse - Pannenkoekenrestaurants in Nederland doen het goed . Door een efficiënte bedrijfsvoering, aantrekkelijke prijsstelling en gunstige locaties, weten zij blijvend mensen te trekken. Bovendien lijken personeelstekorten in deze branche niet aan de orde te zijn. Dat meldt ABN Amro in een analyse van de leisuremarkt.

Lees bericht



Dineren met ‘Le Petit Chef’ in Brasserie De Roode Leeuw

Horecaconcept – Amsterdam is een nieuw culinair concept rijker met ‘Le Petit Chef’ in Brasserie De Roode Leeuw.  Deze unieke dinershow combineert culinaire hoogstandjes met een verfijnde 3D-cinema. Na shows in onder andere Parijs, Londen en New York, is Amsterdam de volgende locatie waar mensen de show kunnen gaan zien.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid