Jumbo en Vermaat aandeelhouders joint venture La Place


La Place moet sneller gaan groeien in de nieuwe joint venture

Formulenieuws - Het voornemen van La Place om als zelfstandige organisatie verder te gaan en daarmee geen onderdeel meer te zijn van Jumbo, zoals begin juni bekend gemaakt, is per eind augustus definitief. Jumbo en Vermaat worden de aandeelhouders in de joint venture.

De verzelfstandiging was nog onder voorbehoud van advies van de ondernemingsraden en van goedkeuring van de bevoegde mededingingsautoriteit. De goedkeuring hiervoor is inmiddels ontvangen. De activiteiten la Place worden ondergebracht in een zelfstandige joint venture met Koninklijke Jumbo Food Groep en Vermaat als aandeelhouders. Bedoeling van de joint venture is dat de formule sneller kan groeien.

Het La Place servicekantoor, waar vanuit in totaal ruim 70 restaurants in binnen- en buitenland worden ondersteund, gaat verhuizen van het hoofdkantoor van Jumbo in Veghel naar een nieuw eigen kantoor centraal in het midden van het land.

La Place bij Jumbo

Klanten van Jumbo kunnen hun La Place producten bij Jumbo blijven kopen. Het Foodcollege van Jumbo, dat ook recepten voor La Place ontwikkelde, blijft voor Jumbo recepturen, innovaties en versproducten ontwikkelen vanuit de huidige locatie bij de Jumbo Foodmarkt in Veghel. La Place blijft zelf ook doorgaan met het ontwikkelen van recepturen voor haar restaurant assortiment.

Bron: Jumbo/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Jumbo Nieuwkoop opent Jumbo Foodcafé

Supermarkt – Jumbo Bas Bobeldijk in Nieuwkoop heeft op de plaats van de servicebalie een Jumbo Foodcafé geopend. Het feit dat supermarkten geen tabak meer mogen verkopen greep hij aan om een positief alternatief neer te zetten.

Lees bericht

Jumbo wil ‘anders werken’ met minder mensen

Supermarkt - In het voorjaar van 2024 kondigde Jumbo Supermarkten de plannen aan voor het aanpassen van haar kantoororganisatie, waar een andere manier van werken een belangrijk onderdeel van is. Deze ontwikkeling is onderdeel van de ingeslagen koers ‘Jumbo zoals Jumbo bedoeld is’ wat focust op de unieke kenmerken waarmee het familiebedrijf groot en succesvol is geworden. De organisatie wordt optimaler...

Lees bericht

Haags toprestaurant Waterproef sluit de deuren

Restaurant - Toprestaurant Waterproef in Den Haag is gesloten. Het aan de Scheveningse Tweede Binnenhaven gelegen restaurant van Yves van Westreenen was zaterdag 24 augustus voor het laatst geopend. De sluiting is vrijwillig, de eigenaar zoekt opvolging.

Lees bericht


Helft Nederlanders gaat wel eens alleen uit eten

Onderzoek – Iets meer dan de helft (51%) van de Nederlanders bezoekt wel eens alleen een restaurant om te lunchen of te dineren. De andere helft (49%) doet dit liever in gezelschap. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd bij 1.000 Nederlandse consumenten door kassa- en betaalplatform Lightspeed.

Lees bericht

Schiphol start samenwerking voor verduurzaming horeca

Luchthaven – Schiphol heeft samen met haar horecapartners een overeenkomst getekend om te werken aan een meer duurzame horecatoekomst op de luchthaven. Eén van de doelen is om in 2030 de CO2-uitstoot met 50% te verminderen ten opzichte van 2023, voornamelijk door 60% van het totaal verkochte aanbod van voedsel en zuivel plantaardig te maken.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid