IJssalons scoren met gezonde variaties


IJssalons - Theo Clevers, voorzitter van de vereniging van SVH Meesterijsbereiders en eigenaar van Clevers ijssalons, voorziet een goede zomeromzet voor ijssalons in Nederland. Yoghurt- en sorbetijs van vers fruit doen het volgens hem extra goed dit jaar. Het lijkt sterk met temperaturen die nauwelijks de 20 graden halen, maar Clevers is positief gestemd over het ijsseizoen. Hij voorziet dat de omzet in juni 20 tot 30 procent hoger zal liggen dan afgelopen jaar. Yoghurt- en sorbetijs van vers fruit doen het volgens hem extra goed dit jaar. “Mensen willen gezonder ijs eten, ze vinden het niet erg om daar wat meer voor te betalen”, zegt de ijsjesverkoper. Vooral yoghurtijs is volgens hem in opmars. De verkoop daarvan ligt dit seizoen 15 tot 20 procent hoger dan vorig jaar. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) legt uit dat een paar dagen goed weer voldoende is om de consument in een zomerstemming te brengen. Een woordvoerder: “Het voorseizoen was slecht voor de ijsverkoop, maar we zien nu dat de verkoop goed op gang komt.” Clevers legt uit dat de ijsverkoop zich elk jaar anders ontwikkelt: “Vorig jaar was het voorseizoen erg goed, de zomer was teleurstellend, maar het naseizoen heeft het toen weer goedgemaakt. Als de ijssalons dezelfde omzet als vorig jaar draaien, dan is het prima. Bron: NU.nl

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid