Mosselen beter van smaak door warmte


Consumenten - Het warme weer van de afgelopen dagen heeft behoorlijk effect op de smaak van de Zeeuwse mosselen. Die gedijen namelijk optimaal in deze temperaturen, meldt de Vereniging Mosselhandel. Volgens secretaris Jaap Holstein van de Vereniging Mosselhandel voldoen de Zeeuwse mosselen nu aan de eisen van de handel, en wordt de kwaliteit de komende tijd alleen nog maar beter. Officieel begint het mosselseizoen woensdag, met de veiling van de eerste oogst in het Zeeuwse Yerseke. Voorgaande jaren begon het seizoen een paar weken eerder. Dit jaar hadden de mosselen door het koude voorjaar wat langer de tijd nodig om op kwaliteit te komen. De nieuwe mosselen hebben volgens experts een romige structuur en een uitgesproken smaak, die ze onderscheiden van de mosselen die al verkrijgbaar zijn in de Nederlandse en Belgische restaurants; de zogenaamde hangcultuurmosselen.  De meeste mosselen komen uit de Waddenzee, maar ze worden ook in de Zeeuwse wateren gevangen. Vorig jaar werden er zo’n 65 miljoen mosselen geveild in Yerseke. Dit jaar wordt een vergelijkbaar percentage verwacht.  Bron: FoodClicks/Z24 

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid