Bakker Bart opent nieuw winkelconcept in Kampen


De winkel werd twee keer zo groot en kreeg meer roze accenten / Foto bij: Emiro Smolders

Formulenieuws – De vestiging in Kampen beleefde de primeur van het vernieuwde concept van Bakker Bart. De locatie van de ondernemers Judith van der Weerd en Patrick Kroon werd niet alleen twee keer zo groot, maar kreeg ook een aantal formule updates.

Bakker Bart Kampen is de eerste locatie met het vernieuwde Bakker Bart concept; niet 180 graden anders, maar wel een nieuwe receptuur met de beste ingrediënten van Bakker Bart. Oftewel, een mix van vertrouwd erfgoed, succesvolle en lokale concepten én slimme innovaties. En dat alles in een lekker nieuw jasje. Zo laat Vital Food Group, de moederorganisatie van Bart’s Retail B.V. (Bakker Bart), weten

Vertrouwde ambacht

In het vernieuwde concept van Bakker Bart zijn kleine aanpassingen aangebracht in indeling en uitstraling. Zo is er meer roze aangebracht in het straat- en winkelbeeld, door o.a. het nieuwe terras, een open entree, bestelzuilen en sfeerelementen. De winkel is ingedeeld in drie werelden: brood, koffie & zoet én belegde broodjes & warme snacks. De gast kan hierdoor vanaf de bestelzuil of kassa de weg bewandelen naar het afhaalpunt of één van de zitplaatsen. Maar nog belangrijker wellicht is het feit dat medewerkers efficiënt kunnen werken vanuit draaicirkels met een nieuw positiespel ten opzichte van elkaar. De ovens, rijskasten en het smeereiland blijven in het zicht, waardoor het ambachtelijke karakter blijft behouden.

Assortiment

Ook in het assortiment zijn aanpassingen aangebracht.  Zo is er een broodje bal in drie varianten verkrijgbaar en is er een knabbelstengel dipconcept toegevoegd aan het assortiment belegde broodjes. Esther de Bruijn, formulemanager van Bakker Bart: “Dit concept omarmt het erfgoed van Bakker Bart met de vers bereide producten in het zicht, de gastvrijheid van de ondernemers en het team. Het ambacht centraal en het nieuwe storedesign qua lay-out, order- en workflow, sfeer en beleving maakt de winkel toekomstproof. Met het nieuwe Bakker Bart bouwsteen principe, kunnen modules aan of uit worden gezet of juist meer of minder ruimte krijgen. Hiermee kunnen we vanuit een sterke merkbasis, lokaal het verschil maken en juist inspelen op de lokale behoefte.”

De komende periode staan er meer winkelverbouwingen op de planning. In november zal Bakker Bart Wageningen haar deuren openen met dit vernieuwde winkelconcept en ook Bakker Bart Nijmegen krijgt onderdelen uit dit concept.

Bron: Bakker Bart/@FoodClicks

Zicht op het ambacht
Ondernemers Judith van der Weerd en Patrick Kroon
Nieuwe producten toegevoegd aan het vertrouwde assortiment
Bestelzuilen in de loop naar de balie opgesteld

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Shell werkt opnieuw samen met Herman den Blijker

Tankstation –  Shell gaat in het kader van de ‘Proef de wereldkeuken campagne’ opnieuw de samenwerking aan met Herman den Blijker. Shell introduceert op haar stations, samen met partner Bakerstreet van de Vital Food Group, drie maal per jaar producten die geïnspireerd zijn door wereldse smaken.

Lees bericht


Bakker Bart test ijsconcept met Heldro IJs

Formulenieuws - Bakker Bart start een pilot in samenwerking met Heldro IJs. De test vindt plaats op een viertal locaties, te weten Nijmegen (Broerstraat), Venlo (Lomstraat), Winschoten en Dordrecht, De franchisers in gaan de franchisenemers met vers Heldro IJs aan de slag. Gekozen is voor een landelijke spreiding, omdat Bakker Bart wil kijken of het ijs een kansrijke aanvulling is...

Lees bericht

Bakkerij Pandriks komt in Franse handen

Overname - Bakkerij Pandriks in Meppel komt in Franse handen. Het bedrijf wordt overgenomen door Bridor, een dochteronderneming van Le Duff Group. De overname moe een versnelling geven in het assortiment biologische producten. Pandriks blijft na de overname onder eigen merk in de markt opereren.

Lees bericht

‘HEMA populairste keten voor koffie en lunch’

Onderzoek – HEMA is de populairste keten voor koffie en lunch in Nederland. Nederlanders halen ruim een kwart (27%) van de bestellingen af bij koffie- en lunchketens. De locatie vormt de belangrijkste keuzereden. Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Koffie- en Lunchketens, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder bijna 5.000 Nederlanders.

Lees bericht



Eerste ziekenhuislocatie van Bakker Bart in Rijnstate Elst

Interview – Het is de grootste Bakker Bart van Nederland en het is de eerste vestiging in een ziekenhuis. De nieuwste locatie van het horecaconcept in het net geopende Rijnstate Elst in Elst is in meerdere opzichten bijzonder. Ook voor de ondernemer zelf, want voor John Macleane, die twee Jumbo’s runt in het Gelderse plaatsje is het zijn eerste foodservicebedrijf.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid