Michelin Gids telt 15 nieuwe Bib Gourmand restaurants


Bij de bekendmaking dat de Michelin-uitreiking in het MECC in Maastricht zou plaatsvinden

Uitreiking - Een week voor de Michelin Gids Ceremonie treden maar liefst vijftien restaurants toe tot de selectie van de Bib Gourmand. De volledige selectie wordt op maandag 7 oktober voorgesteld in het Maastrichtse MECC.

Het logo met de smullende Bibendum – ontstaan in 1997 – staat symbool voor een goede prijs-kwaliteitverhoudingen, ongeacht de kookstijl of concept van het restaurant. Of het nu een rijke terrine is, een verheerlijking van bloemkool of een veelzijdige rijsttafel: chefs met de Bib Gourmand benutten hun vakkennis om smaakvolle gerechten op het bord te brengen. “We zijn verheugd om de presentatie van onze nieuwe Nederlandse selectie in te luiden met de restaurants die zijn bekroond met een Bib Gourmand,” aldus Gwendal Poullennec, Internationale Directeur van de Michelin Gidsen. “Het is een begeerde onderscheiding voor fijnproevers die op zoek zijn naar bijzondere en betaalbare eetervaringen. Na meer dan een jaar onderzoek in heel Nederland hebben onze inspecteurs vijftien nieuwe pareltjes gevonden die samen een divers culinair en conceptueel panorama vertegenwoordigen.”

De 15 nieuwe Bib Gourmands

De 15 nieuwe vermeldingen volgens Michelin: Het internationale karakter en de veelzijdigheid van Bib Gourmand restaurants is ook dit jaar de rode draad. Zo biedt Sea Palace in Amsterdam een ode aan de authentieke Kantonese keuken, herinnert Lucie Cocina in Eindhoven zijn gasten eraan waarom we zulke grote fans zijn van de Spaanse tapaskeuken en toont Café Samabe in Haarlem hoe royaal de Indonesische keuken wel kan zijn. Mediterrane schwung typeert ook het ongedwongen Gitane en het trendy Alba, beide in Amsterdam.

Auberge – cuisine française is eveneens een nieuwkomer in de hoofdstad. De Franse keuken etaleert er zijn rijke smaken, net als bij Café Visscher in Leiden, waar ook Wielinga wordt onderscheiden voor zijn klassieke geneugten. Bierliefhebbers vinden dan weer hun geluk bij brouw-bistro Dokjard in Groningen met zijn levendige keuken en in huis gebrouwen bieren, maar ook bij MOUT & HOUT in Vessem, waar bier en vuur centraal staan.

Exotische smaken met een knipoog naar Nederland zijn de rode draad bij Resumé by 6&24 in Den Haag, Te koop in Tilburg en LEV by Mike in Winterswijk. Ook het ongedwongen De Wilg in De Mortel kiest voor smaak in plaats van complexiteit. En Niemeijer in Groningen? Daar wordt creatief gekookt met een knipoog naar de Nederlandse grond.

De volledige selectie van Bib Gourmand restaurants komt online op 7 oktober 2024 na afloop van de Michelin Gids Ceremonie Nederland.

Bron: Michelin Gids/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Maastricht wordt gaststad MICHELIN Gids Ceremonie 2024

Uitreiking - Michelin zal de 2024-editie van de MICHELIN Gids Ceremonie voor Nederland houden in MECC Maastricht tijdens de Horecavakbeurs BBB Maastricht. Tijdens het event worden zoals elk jaar de restaurants bekendgemaakt die worden bekroond met één of meerdere MICHELIN Sterren, maar ook wie de nieuwe Groene MICHELIN sterren en Bib Gourmands zijn.

Lees bericht




Limburgs Culinair Gala 2021 tijdens BBB Maastricht

Beurzen - Het Limburgs Culinair Gala 2021 vindt plaats op maandag 11 oktober in het geheel vernieuwde MECC Maastricht. Normaal gesproken is het gala altijd in januari, maar door corona kon dat niet doorgaan. Het gala vindt nu plaats op de eerste dag van BBB Maastricht, de oudste horecavakbeurs van Nederland.

Lees bericht


Nederland krijgt 13 nieuwe Bib Gourmand restaurants

Selectie - Michelin heeft in haar Bib Gourmand selectie 2021 13 nieuwe Nederlandse restaurants aangewezen. De selectie van de in totaal 137 restaurants is tot stand gekomen in uitermate uitdagende tijden, zo laat de organisatie weten. ‘De horeca lijdt en de chefs vechten om het hoofd boven het water te houden. Het coronavirus heeft onze passie helaas stevig in zijn greep’ aldus Michelin.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid