Solucious van Colruyt neemt groothandel Délidis over


Colruyt Group neemt Belgische groothandel Délidis over

Overname - Solucious, de foodservicespecialist van de Belgische Colruyt Group, heeft een akkoord bereikt met Groep Peeters-Govers voor de overname van 100% van de aandelen van groothandel Délidis. Solucious is in België actief als groothandelstak voor professionele klanten van retail Colruyt.

Solucious wil groeien binnen horeca en de overname past in die ambitie. Beide groothandels blijven naast elkaar bestaan. De overname past ook in de langetermijnstrategie van Colruyt Group, die aangeeft veel groeipotentieel te zien in de b2b-markt. Solucious vierde vorig jaar het tienjarig jubileum en kende in die tijd een sterke groei als nationale leverancier voor professionele klanten, met focus op horecabedrijven, ziekenhuizen, cateraars, scholen en (overheids)bedrijven. Het bedrijf telt 800 medewerkers die dagelijks zorgen dat een assortiment van 13.000 producten beschikbaar is voor de meer dan 25.000 klanten.

Valfrais

Eerder dit jaar nam Solucious Valfrais over. Valfrais is een belangrijke foodservicespeler in het zuiden van België met vooral horecaklanten in Wallonië en Luxemburg. Johan Vermeire, algemeen directeur B2B Food Retail bij Colruyt Group: “Solucious wil verder groeien, vooral in het horeca-segment. De overname van Délidis is dan ook een logische stap om onze expertise uit te bouwen in de Belgische foodservice, een markt die volop consolideert.” Jan Peeters en Wim Peeters van Groep Peeters-Govers: “Délidis is de voorbije jaren gegroeid tot premium leverancier van vlees, groenten en fruit voor horeca in een groot deel van Vlaanderen. We kijken ernaar uit om die expertise samen te voegen met die van Solucious, zodat we samen onze klanten nog beter kunnen bedienen.”

Bron: Colruyt Group/@FoodClicks

Délidis staat vooral bekend om de kwaliteit in vlees

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

HANOS SHOP plaatst eerste twee bestelzuilen

Groothandel - Groothandel HANOS heeft in de vestigingen in Zwolle en Apeldoorn de eerste twee bestelzuilen geplaatst. Op de locaties kunnen bestellingen in het non-food assortiment worden gedaan, die op elk gewenst adres geleverd kunnen worden.

Lees bericht


Uitdagende tijden blijven Sligro parten spelen

Groothandel - De omzet van de Groep over het eerste halfjaar 2024 bedroeg € 1.393 miljoen, een afname van 0,7% ten opzichte van het eerste halfjaar van 2023. Desondanks bleef onze ebitda met € 55 miljoen gelijk aan vorig jaar en nam het bedrijfsresultaat met € 2 miljoen toe tot € 6 miljoen. De nettowinst nam door gestegen rentelasten af tot een verlies van € 1 miljoen.

Lees bericht

Instock redt in 10 jaar tijd 3 miljoen kilo voedsel

Voedselverspilling - Instock viert dit jaar het tienjarig bestaan. Sinds de oprichting in 2014 heeft Instock zich niet alleen ontwikkeld van een restaurantconcept tot een duurzame horeca groothandel (InstockMarket), maar heeft ook een indrukwekkende 3 miljoen kilo voedsel gered van verspilling.

Lees bericht







© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid