Postillion Hotels in 2025 100% plant-based


Volgens general manager Erik-Jan Ginjaar is de overschakeling naar een plant-based menuaanbod noodzakelijk voor het bestaansrecht van zijn hotelketen / Foto bij: Postillion Hotels

Hotels – De 8 Postillion hotels in Nederland worden in 2025 volledig plant-based. De hotelketen heeft ook de ambitie om B Corp gecertificeerd te zijn.

Volgens algemeen directeur Erik-Jan Ginjaar is het niet zozeer een keuze als wel noodzakelijk voor zijn hotelketen om volledig over te schakelen op vegetarisch. “Als je gasten van over de hele wereld samenkomen in jouw hotels voor congressen en evenementen, dan zul daar duurzaamheidsmaatregelen tegenover hebben moeten staan. Het is dus niet zo dat ik zo graag iedereen in onze hotels wil gaan vertellen wat die moet eten en drinken, maar het aanbod vegetarisch maken wordt onderdeel van ons businessmodel. Zonder overschakeling is er straks simpelweg geen bestaansrecht meer voor onze hotelketen met de komende CSRD-rapportages. Ik ben dus bezig met het zekerstellen van ons bestaansrecht als hotel”, aldus de general manager.

Bron: Postillion/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Karma Kebab opent vestiging in Amsterdam

Formulenieuws – Wat ooit als experiment op festival Lowlands begon in 2018 is nu uitgegroeid tot  echte foodformule. Naast de grote flagship-locatie in Utrecht is er nu een nieuw restaurant in Amsterdam geopend. En stappen naar het openen van meer locaties de komende jaren worden gezet.

Lees bericht



Tevredenheid over Nederlandse hotelketens licht gedaald

Onderzoek - De gemiddelde tevredenheid over Nederlandse hotelketens is het afgelopen jaar licht gedaald van +49 naar +47. De hoogste NPS (+84) had WestCord Hotels. Toch waren de meeste hotelgasten tevreden over hun hotel, want ruim zeven op de tien bezoekers hebben de intentie om terug te keren bij een hotelketen.

Lees bericht

Redefine Meat zet definitieve stap naar retail

Supermarkt – Redefine Meat, dat bij de lancering in 2022 had aangekondigd een plant-based merk te zijn voor de foodservicesector, gaat toch grotere stappen zetten in de retail. Onlangs werd het product, de ‘flank steak’ en de verpakking gepresenteerd bij Ron’s Gastro-bar in Amsterdam.

Lees bericht


KHN roept met partnerpartijen op om btw niet te verhogen

Politiek – In de aanloop naar het eerste debat in de Tweede Kamer van het nieuwe kabinet vandaag roept Koninklijke Horeca Nederland (KHN), samen met een aantal andere belangenorganisaties, de politieke partijen en het kabinet op om de verhoging van het btw-tarief van 9% naar 21% te heroverwegen.

Lees bericht

Crisp is B Corp en kiest voor regeneratieve boeren

Online supermarkt – Crisp behaalt B Corp certificaat en slaat handen ineen met regeneratieve boeren. Met de certificering is Crisp onderdeel van een groep gecontroleerde internationale bedrijven, die naast een winstoogmerk ook sociale en ecologische impact nastreeft.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid