HEMA ontwikkelt nieuw HEMA café-concept in Enschede


Het nieuwe HEMA café dat ook wordt neergezet in de voormalige La Place-locaties in Alkmaar en Hilversum / Foto bij: HEMA

Formulenieuws – HEMA heeft een nieuw café-concept ontwikkeld voor de restaurantlocaties. Nu de samenwerking met La Place is beëindigd, lag een nieuw format voor de hand. De HEMA in Enschede beleefde de primeur. Later volgen meerdere locaties.

Het HEMA café is ontwikkeld om bezoekers op alle momenten van de dag blij te maken met heerlijke, verse producten, zo laat het bedrijf weten. Het interieur is optimistisch, kleurrijk en comfortabel en sluit aan bij de nieuwe HEMA 100 winkelformule, zodat het café een verlengstuk wordt van de winkelervaring. Het HEMA café biedt de bezoekers ook verschillende soorten zitgelegenheden, waardoor er altijd een plek is die past bij het moment. Ongeacht of de klant, of klanten nu alleen komen, met iemand samen of met een groep vrienden.

Meer HEMA cafés

De samenwerking die HEMA had met La Place is recent  beëindigd. De twee locaties in Hilversum en Alkmaar worden de komende tijd omgebouwd naar het nieuwe HEMA café-concept. De komende maanden worden meer HEMA cafés geopend. Waar de cafés komen hangt af van de ruimte van de locatie en of het past bij het type filiaal. Ook zal dit in de meeste gevallen gecombineerd worden met een geplande verbouwing, verhuizing of nieuwe opening.

Verzelfstandiging

De beëindiging van de samenwerking tussen HEMA en La Place is enerzijds het gevolg van de beslissing van La Place-eigenaar Jumbo om La Place als onderdeel te verzelfstandigen, maar is ook een logisch gevolg van een bredere context, laat HEMA weten.  De pilot met La Place betrof slechts twee winkels, naast de honderden HEMA restaurants en take-aways die het bedrijf in eigen beheer heeft, of gerund worden door franchisers.

HEMA 100-formule

Het nieuwe caféconcept moet daarom gezien worden als verlengstuk van de nieuwe HEMA 100 winkelformule. De lessen uit eerdere horeca-ervaringen zijn in het nieuwe concept meegenomen. “Daarbij hebben we zorgvuldig nagedacht hoe we een gezellige, comfortabele omgeving kunnen creëren die past bij de verschillende behoeftes van bezoekers en die voelt als écht HEMA” aldus een woordvoerder in een reactie. “Qua assortiment hebben we in het HEMA café de vertrouwde HEMA-klassiekers en productinnovaties die we ook landelijk in andere HEMA-horeca introduceren.”

Bron: @FoodClicks

Tafeltjes voor elke samenstelling van gasten
Infozuil bij de dienbladen
Het interieur is optimistisch, kleurrijk en comfortabel en sluit aan bij de nieuwe HEMA 100 winkelformule

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Jumbo Nieuwkoop opent Jumbo Foodcafé

Supermarkt – Jumbo Bas Bobeldijk in Nieuwkoop heeft op de plaats van de servicebalie een Jumbo Foodcafé geopend. Het feit dat supermarkten geen tabak meer mogen verkopen greep hij aan om een positief alternatief neer te zetten.

Lees bericht

Jumbo wil ‘anders werken’ met minder mensen

Supermarkt - In het voorjaar van 2024 kondigde Jumbo Supermarkten de plannen aan voor het aanpassen van haar kantoororganisatie, waar een andere manier van werken een belangrijk onderdeel van is. Deze ontwikkeling is onderdeel van de ingeslagen koers ‘Jumbo zoals Jumbo bedoeld is’ wat focust op de unieke kenmerken waarmee het familiebedrijf groot en succesvol is geworden. De organisatie wordt optimaler...

Lees bericht



Coveniencestore Beej Benders in Venlo sluit de deuren

Conveniencestore - Beej Benders, het spraakmakende ‘blurringconcept’ van Jumbo-ondernemer Geert Benders stopt ermee. De vestiging aan het Nolensplein in Venlo sluit eind deze maand de deuren na acht jaar pionieren. Als merk blijft Beej Benders vooralsnog wel bestaan. Dat meldt vakmedium FoodPersonality voor de retail.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid