KiCo helpt startende voedingsbedrijven groeien


Samer en Sami Simreen oprichters van KiCo / Foto bij: KiCo

Innovatie - Een bedrijf starten is moeilijk. Maar een innovatief voedselbedrijf starten is nog véél moeilijker, weten de broers Samer en Sami Simreen. Daarom openden zij onlangs in Den Haag KiCo. Hier bieden zij beginnende, innovatieve voedingsbedrijven een moderne, professionele werkplek én een uitgebreid netwerk.

KiCo is gevestigd in De Titaan, een bedrijfsverzamelgebouw voor start- en scale-ups met impact. Op een locatie van 850 vierkante meter heeft KiCo gedeelde keukens, privéproductiekeukens en een innovatiekeuken ingericht. Foodprofessionals in elke fase van hun ontwikkeling die lid zijn van KiCo kunnen hier terecht. Het KiCo-lidmaatschap biedt ook toegang tot brede expertise – bijvoorbeeld van innovatieve chef-koks, regeneratieve boeren en succesvolle voedselondernemers – én een uitgebreide community met andere startende voedingsbedrijven. KiCo biedt daarnaast een werkplek aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze beginnen als keukenhulp en kunnen vandaaruit doorgroeien.

Voedseltransitie

KiCo voorziet in een grote behoefte, weten Sami en Samer. De leden zijn heel divers, maar hebben één ding gemeen, zegt Sami. ‘Het zijn allemaal voedingsbedrijven die zich richten op een thema binnen de voedseltransitie: van de eiwittransitie en gezondheid & voeding tot circulaire economie.’

Rabo Foundation

KiCo start met een financiële ondersteuning van de Rabo Foundation van 150.000 euro. 25.000 euro van dat bedrag is een donatie, de rest is een lening. ‘We gebruiken het geld onder andere voor de inrichting van onze locatie’, vertelt Sami. ‘KiCo tackelt de uitdagingen die startende, innovatieve voedingsbedrijven tegenkomen’, aldus mkb-adviseur van Rabobank Dyon Veenboer de ondersteuning van de Rabo Foundation. ‘Soortgelijke concepten zijn al succesvol in Amsterdam, Berlijn en Londen’.

Bron: KiCo/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Jubileumeditie Sial Paris volledig uitverkocht

Vakbeurzen - De internationale voedingsmiddelenvakbeurs SIAL Paris beleeft  van 19 t/m 23 oktober niet alleen haar 60e verjaardag, maar wordt mogelijk ook de grootste Sial ooit. Ruim vijf maanden voor het begin van dit topevenement is de beursvloer volledig uitverkocht.

Lees bericht


BFG Warehousing gaat verder onder de naam QSTA

Fusie - BFG Warehousing, een speler in de logistieke foodsector, gaat fuseren met QSTA, een online versmarkt voor foodprofessionals. Het samengaan van beide bedrijven markeert een nieuwe fase, die hun krachten op deze manier bundelen om een nog breder scala aan diensten aan te kunnen bieden.

Lees bericht

Shell zet met Haagse Mobility Hub stip aan de horizon

Formulenieuws – Shell heeft deze week de eerste van in totaal vijf geplande hub’s geopend. Met de Shell Mobility Hub  aan de Amsterdamse Veerkade in Den Haag laat Shell haar visie zien op de toekomstige mobiliteitsbehoefte. De oplaadlocatie voor elektrische voertuigen is in samenwerking met Q-park neergezet en heeft een shopconcept met werk- en verblijfsmogelijkheden voor buurt en reiziger.

Lees bericht

Coffee Fellows krijgt tweede tankstationlocatie bij ABM

Petrol – Na tankstation De Korte Duinen in Soest opent Achilles Brandstoffen Maatschappij (ABM) een tweede locatie van Coffee Fellows bij een van de tankstations. De Avia Express locatie aan de Fruitsweg in Den Haag wordt ook de tweede locatie van Coffee Fellows in de Hofstad.

Lees bericht


Iftar-Aanschuiftafel van Jumbo Den Haag geslaagd

Supermarkten - Jumbo winkels in Den Haag kijken terug op een geslaagde iftar-aanschuiftafel. Iftar is de maaltijd die gedurende de vastenmaand ramadan genuttigd wordt direct na zonsondergang. Jumbo staat als supermarkt midden in de samenleving en vindt het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt.

Lees bericht

Tango ziet kansen voor het onbemande GO Shop By Tango

Petrol – Tango wil het onbemande GO Shop By Tango grootschalig uitrollen. De eerste vestiging van de selfservice kiosk, die 24/7 toegankelijk is en de consument een assortiment van eet- en drinkwaren biedt, is geopend in Den Haag. Deze week opent een tweede locatie in Schiedam.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid