Fusie Ad van Geloven en Royaan definitief van de baan

Industrie - De fusie tussen Ad van Geloven en Royaan (o.a. Mora, Kwekkeboom en Van Dobben) gaat definitief niet door. De voorwaarden die de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) hadden gesteld aan de verkoop van snacks onder het merk Van Dobben in de supermarkt, waren een te groot struikelblok. De beide partijen moesten lang op de beslissing wachten van de NMA. Toen die uiteindelijk kwam, werd al snel duidelijk dat de...

Lees bericht

IJsbereider Luciano opent derde vestiging

IJssalons - Maart 2013 opent meester ijsbereider Luc Blok zijn derde vestiging in het Noord-Hollandse Overveen. Volgens Blok wordt het een ijssalon zoals een ijssalon bedoeld is: ijs, koffie en taartjes, meer niet. De dagelijkse leiding van de vestiging is in handen van Barbara Abbas en Tanga Hollmann. Blok wil de komende tijd verder groeien. Binnenkort worden nog twee vestigingen geopend. De locaties zijn nog onbekend. Bron: FoodClicks

Lees bericht

Dutch Weedburger: zeewier bij burgerzaken

Hamburgers - Dutch Weedburger, een sandwich met een hamburger van zeewier, lijkt hitpotentie te hebben. Vanaf 1 november is de Dutch Weedburger verkrijgbaar bij een aantal bekende burgerzaken zoals de vestigingen van Burgerz in Den Haag en Delft en twee andere restaurants in Rotterdam en Scheveningen. Bedenkster van de Dutch Weedburger is Lisette Kreischer. Zij liet consumenten vorige week op grote schaal kennis maken met de Dutch Weedburger met zeewier als...

Lees bericht


Vending op de boerderij

Gemak – Ze blijven leuk: vendingautomaten op bijzondere plaatsen met bijzondere producten. In Dongen heeft een boerderij sinds kort een automaat waar klanten 24-uur per dag verse groenten kunnen halen. Initiatiefnemer is tomatenkwekerij Aldo van de familie Van den Hoek. Het bedrijf is aangesloten bij de Klasseboeren, een verzameling agrarische bedrijven die klassen van basisscholen  ontvangen om de leerlingen te laten ruiken en proeven aan voedsel en te laten zien waar...

Lees bericht

FSIN: supermarkten in oktober in de min

Cijfers – Niet alleen de out-of-homemarkt heeft te maken met teruglopende bestedingen bij de consument ook de supermarkten. Volgens het FSIN zitten de supermarkten in de maand oktober op een index 96. Tot nog toe wisten de supermarkten zich behoorlijk te onttrekken aan de teruglopen bestedingen, maar nu hebben ook zij te kampen met omzetdaling. Traditioneel profiteren de supermarkten als het in de horeca slecht gaat. Wanneer het economisch minder gaat bij...

Lees bericht

Horeca Beurs Brabant keert terug

Vakbeurzen - De Horeca Beurs Brabant keert terug. Enkele regionale groothandels hebben de handen ineen geslagen om dit evenement te behouden. De volgende editie van Horeca Beurs Brabant wordt gehouden op maandag 12 en dinsdag 13 november in het Autotron in Rosmalen. Horeca Beurs Brabant was gedurende vele tientallen jaren een begrip in Noord-Brabant. De beurs is zowel in Autotron in Rosmalen als in de Brabanthallen in Den Bosch gehouden. Enkele jaren...

Lees bericht

Toekomst: “Hybride vlees met insecten”

Voeding - Stadslandbouw ofwel urban farming. Kastuinbouw en veeteelt in leegstaande kantoren. Hybride vlees, waarbij een ouderwetse lap vlees is aangevuld met insecten. Dit zijn enkele van de toekomstperspectieven die trendwatcher Adjiedj Bakas schetst in zijn nieuwe boek The Future of Food. Dit boek van Nederlands bekendste trendwatcher verschijnt op 25 oktober. Volgens Bakas staat de foodbusiness op de drempel van ingrijpende veranderingen en baanbrekende innovaties. Deze zijn volgens hem ook...

Lees bericht

NS Stations nieuwe partner Airport Eindhoven

Gemak – NS Station Retailbedrijf is partner geworden van Airport Eindhoven. Vanaf medio 2013 worden diverse winkelformules gestart, waaronder Starbucks en een AH to Go. Eindhoven Airport is met bijna 3 miljoen passagiers per jaar en meer dan 50 bestemmingen het tweede vliegveld van Nederland. Eindhoven Airport wil een multimodaal vervoersknooppunt zijn waar snelheid en beleving toegevoegde waarden zijn. NS Stations Retailbedrijf is niet alleen in Nederland sterk aan het expanderen, maar ook internationaal....

Lees bericht

BAUT, uniek tijdelijk restaurant

Horeca  - BAUT is een nieuw Amsterdams restaurant dat zaterdag de deuren opent, maar waarvan gelijk vaststaat wanneer het de deuren weer sluit, namelijk 31 december 2014. Het restaurant zal in de tussenliggende tijd 7 dagen per week open zijn voor ontbijt, lunch, diner en borrel. De keuken wordt geleid door chef Michiel van der Eerde die al eerder naam maakte bij de Hoefslag, het Amstel Hotel en andere sterrenrestaurants. Bij BAUT gaat...

Lees bericht

Nederlandse Mongozo wint award voor beste glutenvrije pils ter wereld

Award -  Op de meest prestigieuze bierwedstrijden ter wereld, de World Beer Awards, is het Nederlandse Mongozo Premium Pilsener uitgeroepen tot beste glutenvrije pils ter wereld. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 1 op de 100 mensen coeliakie heeft. Dit betekent een intolerantie voor gluten. 15.000 mensen in Nederland weten inmiddels dat ze coeliakie hebben. De exotische bieren van Mongozo bestaan al sinds 1994 en worden gebrouwen bij Brouwerij Huyghe. Aan de belangrijkste bierwedstrijden ter...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid