Friese topchefs halen geld op voor Braziliaanse straatkinderen


Tijdens het ‘Frysk Benefiet Diner’ in restaurant Mearkas werd voor de stichting ‘Help mij Leven’.€11.350 opgehaald voor de hulp aan Braziliaanse straatkinderen / Foto bij: Julia Dongstra

Actie - Acht topchefs met Friese roots hebben op 1 oktober 2024 tijdens het ‘Frysk Benefiet Diner’ in restaurant Mearkas gekookt voor de stichting ‘Help mij Leven’. Ze haalden € 11.350 op voor de hulp aan Braziliaanse straatkinderen.

Initiatiefnemer chef Kees Meinderts kookte in zijn eigen Mearkas in Eastermar met collega’s Jeroen Achtien (Inter Scaldes), Franke Osinga (De Treeswijkhoeve), Geert-Jan Vaartjes (o.m. Ode), Jan Smink (Smink), Lars Aukema (Affect) en Marc van Gulick & Seb Smit (Lauswolt).

Tijdens het Frysk Benefiet Diner bij restaurant Mearkas namen de chefs de 175 gasten mee op een culinaire reis. Zij bereidden elk een gang van het vriendenmenu in de vorm van een gerecht dat hen na aan het hart ligt en lichtten dat zelf aan de gasten toe.

Initiatiefnemer chef Kees Meinderts heeft een bijzondere band met de stichting Help mij Leven. “Mijn vader die helaas twee jaar geleden is overleden, heeft zich jarenlang ingezet voor deze stichting die Braziliaanse kinderen helpt een beter toekomstperspectief te geven. Door te zorgen voor onder meer gezonde maaltijden, onderdak, onderwijs en veiligheid, probeert de stichting de kinderen toekomstperspectief te geven en ze bijvoorbeeld niet in handen van bendes terecht te laten komen”, aldus Meinderts.

Bron: Frysk Benefiet Diner/@FoodClicks

Tijdens het Frysk Benefiet Diner bij restaurant Mearkas namen de chefs de 175 gasten mee op een culinaire reis Foto's: Julia Dongstra

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Topchefs in jury Nederlandse finale Bocuse d’Or

Wedstrijd - Maandag 18 september vindt de Nederlandse finale van Bocuse d’Or plaats tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Zeven topchefs nemen plaats aan de vakjurytafel. Aan hen de taak om de chef te kiezen die Nederland culinair mag vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in het Noorse Trondheim. Vijf finalisten en hun commis gaan de strijd met elkaar aan.

Lees bericht


PS in foodservice lanceert app PS Menu Maker

Introductie  – PS in foodservice introduceert een app waarbij het voor de foodprofessional eenvoudig is om de allergene informatie up-to-date te houden. Met de PS Menu Maker-app kunnen chefs en ondernemers eenvoudig en gratis een online kaart maken en de allergeneninformatie ook makkelijk delen met personeel en gasten.

Lees bericht

Jan Zandbergen Group lanceert slow cooked-range Chevide

Introductie - Onder de naam ‘Chevide’ biedt Jan Zandbergen Group vanaf half februari 2022 een serie slow-cooked voorgegaarde vleesproducten aan voor de horeca. Met deze producten kunnen koks langzaam gegaarde, smaakvolle vleesgerechten van constante hoge kwaliteit bieden aan hun gasten, zonder dat het ze veel tijd kost in de keuken, aldus het bedrijf uit Veenendaal.

Lees bericht

Chef-koks luiden noodklok voor vruchtbare bodem

Actie - Vandaag, dinsdag 21 december op de eerste dag van de winter, vragen 21 chef-koks, die werken met lokale, duurzame producten, aandacht voor een gezonde bodem. De chef-koks maken zich zorgen over het huidige voedselsysteem en luiden de noodklok en delen een foto van ‘het nieuwe avondmaal’.

Lees bericht


Topkok Paul Fagel maakt 13 verse maaltijden voor Vomar

Supermarkt – Supermarktketen Vomar heeft een assortiment verse maaltijden opgenomen, die bereid en samengesteld zijn door gecertificeerde koks onder leiding van topkok Paul Fagel. De maaltijden worden elke ochtend vanaf 5 uur bereid met verse producten en vaak dezelfde dag nog geleverd aan één van de supermarkten.

Lees bericht

Line-up Rijks telt in 2020 zes vrouwelijke topchefs

Line- up - De evenementen line-up van Rijks, het restaurant van het Rijksmuseum in Amsterdam, is vandaag op Internationale Vrouwendag bekend gemaakt en bevat topnamen als: Manoella Buffara (maart), Garima Arora (mei), Pía León (juli), Margot Janse (augustus), Isabella Potí (september) en Leonor Espinosa (november).

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid