Gecertificeerde Sodexo doet mee aan De Bewuste Visweek


Sodexo doet mee aan de 12e editie van De Bewuste Visweek van 23 t/m 29 september 2024

Catering - Sodexo doet mee aan de 12e editie van De Bewuste Visweek van 23 t/m 29 september 2024, die wordt georganiseerd door de keurmerken ASC (Aquaculture Stewardship Council) en MSC (Marine Stewardship Council). Sodexo is de enige Nederlandse cateraar die ASC- & MSC- gecertificeerd is.

Tijdens de Bewuste Visweek vragen 143 Sodexo restaurants aandacht voor het belang van kiezen voor duurzame vis. Als enige gecertificeerde cateraar kan Sodexo laten zien dat duurzame vis ook buiten de deur is te eten. Bij Sodexo staat sinds 2023 uitsluitend duurzame vis op het menu. Nils Kroon, Commercial Outreach Officer MSC Nederland: “Deze samenwerking tussen Sodexo, ASC en MSC onderstreept de toewijding aan het bevorderen van duurzame visvangst en verantwoorde viskweek. De restaurants van Sodexo zijn een mooi platform en wij kijken ernaar uit om samen een positieve duurzame impact te blijven maken.”

Sodexo gebruikt als  Food & FM dienstverlener voor het duurzame vis aanbod gebruik van de VISWijzer, een uitgave van Good Fish in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds Nederland. Met de ondertekening van een World Oceans Deal in 2023 heeft Sodexo zich hieraan gecommitteerd.  Britt Hekerman, projectmanager Duurzaamheid Sodexo Nederland: “De Bewuste Visweek past helemaal bij onze aansluiting bij de World Oceans Deal, wat betekent dat we alleen nog duurzame vis op ons menu hebben. In De Bewuste Visweek vragen we samen met ASC en MSC nog eens extra aandacht voor de keuze voor duurzame vis in onze restaurants.”

Bron: Sodexo/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Sodexo streeft naar 33% plantaardig in 2025

Catering - In 2025 is minimaal 33% van de gerechten in Sodexo bedrijfsrestaurants volledig plantaardig. Dat laat de cateraar weten. Het is een van de kortetermijndoelen die onderdeel uitmaken van het internationale doel om in 2040 volledig klimaatneutraal te zijn.

Lees bericht


Sodexo en WNF zetten ‘aardig eten’ op de kaart

Catering - Vanaf  maandag, 15 april, gaan food & facilitair dienstverlener Sodexo en WWF-NL een samenwerking aan om Nederlandse werknemers duurzamer en gezonder te laten eten. Met deze samenwerking worden in ruim 100 bedrijfsrestaurants gerechten die minder impact hebben op natuurverlies en klimaatverandering onder de aandacht gebracht.

Lees bericht

Sodexo zet koffiekopjes in gemaakt van koffieafval

Catering – Coffee Based en Sodexo introduceren een innovatieve herbruikbare koffiebeker gemaakt uit koffieafval. De circulaire koffiebeker is gemaakt met Nederlandse koffievliesjes, die vrijkomen bij het branden van koffiebonen én volledig gemaakt van plantaardige materialen.

Lees bericht




Cateringsector gaat voedselverspilling in kaart brengen

Catering – Elf ondernemingen in de cateringsector en twee brancheverenigingen hebben gezamenlijk besloten werk te gaan maken van voedselverspilling en starten met het in kaart brengen van de hoeveelheid voedsel dat wordt verspild. Het gaat om alle sectoren waarin de cateraars actief zijn, dus bedrijfskantines, zorginstellingen en schoolkantines.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid