Vriesversprijzen voor Dirk, FastFruit, Jumbo, Magnum en Mora


De winnaars van de 'Colden Globes' van het Vriesvers Platform 2024

Verkiezing - Mora is VriesVers A-merk van het Jaar 2024 en Dirk (met 1 De Beste) is VriesVers Huismerk van het Jaar 2024. De jaarlijkse vriesversprijzen werden van de week tijdens het winaarsevent - de ‘Colden Globes’ - van het VriesVers Platform (VVP) uitgereikt. De VriesVers Innovatieprijs ging naar FastFruit. De beste VriesVers Introductie was Magnum Double Sunlover en aan de huismerkkant de bananensoesjes van Jumbo. Tenslotte mag Dirk zich ook nog eens VriesVers Supermarktformule van het Jaar mag noemen.

Het VriesVers Platform (VVP) organiseert al 14 jaar verkiezingen rondom diverse ‘VriesVers Prijzen van het Jaar’. Deze editie gebeurde dat in een iets andere vorm. Omdat het VVP graag continu kijkt naar verbeteringen én luistert naar input vanuit de VVP-leden. Vorig jaar werd al duidelijk dat de VVP-leden veel waarde hecht aan een vakjury. Daarom werkt het VVP deze editie opnieuw uitsluitend met een vakjury, waarbij marktonderzoekbureau Circana, op sommige fronten in samenwerking met CPS GfK YouGov, zich heeft verdiept in cijfers uit de markt.

VriesVers A-merk 2024: Mora

Anders dan voorgaande jaren werd dit keer gekeken naar de beste prestatie in de categorie VriesVers A-merk van het Jaar 2024. Dit kon zowel een product, alsook concept/range zijn. Winnaar in deze categorie is Mora, op de voet gevolgd door Ben & Jerry’s en - heel verrassend - plaats voor diervoedingsmerk Smuldier. Als sponsor van deze prijs rijdt Müller Fresh Food Logistics met twee vrachtwagens een jaar rond met het winnende VriesVers A-merk van het Jaar 2024.

VriesVers Huismerk 2024: 1 De Beste (Dirk)

Bij VriesVers Huismerk van het Jaar 2024 ging de eindstrijd tussen Albert Heijn, Dirk van den Broek (met 1 De Beste) en Jumbo. Dirk ging er met deze titel vandoor en mag zich een jaar lang beste VriesVers Huismerk van het Jaar noemen. Albert Heijn werd tweede en Jumbo eindigde als derde.

VriesVers introductieprijzen

Dit jaar zijn er twee nieuwe prijzen in het leven geroepen. Voor de titel VriesVers Introductie A-merk van het Jaar ging de strijd tussen Dr. Oetker Big American Shoarma, Magnum Double Sunlover en eveneens van Magnum; Double Starchaser. Volgens marktcijfers van Circana was Magnum Double Sunlover de overduidelijke winnaar. Dr. Oetker werd tweede met Big American Shoarma en Magnum Double Starchaser pakte de derde plaats.

Bij VriesVers Introductie Huismerk van het Jaar waren de finalisten: Albert Heijn Terra Plantaardige Oven Bitterbal, Jumbo Bananensoesjes en Plus Torpedo Garnalen. Jumbo greep net voor Albert Heijn naar de titel, waardoor Plus op de derde plaats belandde.

VriesVers Innovatie Prijs: FastFruit

Na het succes van vorig jaar heeft het VVP samen met de vakjury besloten om weer drie producten te selecteren als finalisten voor de VriesVers Innovatie prijs. Deze innovatieprijs is vorig jaar geïntroduceerd en werd volgens de organisatie met veel enthousiasme ontvangen. Hiermee worden fabrikanten en retailers tevens gestimuleerd om met innovatieve producten te komen.

De drie genomineerden voor VriesVers Innovatie Prijs (in alfabetische volgorde) waren:

• FastFruit (Fast Fruit Banaan Kers Proteïne Smoothie)

• Iglo (Iglo Stoom & Klaar)

• Jumbo (Jumbo Bananensoesjes)

Tijdens het event kregen de genomineerden een minuut om op het podium te pitchen en het publiek te overtuigen waarom zij meenden aanspraak te maken op deze prijs. Het publiek stemde vervolgens live. Deze score telde voor een groot gedeelte mee in de puntentelling van de vakjury. FastFruit bleek de uiteindelijke winnaar.

VriesVers Supermarktformule van het Jaar 2024: Dirk

Dit jaar geen winkelwedstrijd, maar de uitverkiezing van de VriesVers Supermarktformule van het Jaar. Deze prijs werd deels bepaald door door CPS GfK YouGov, waarbij werd gekeken naar de ranking van het fair share en ontwikkeling van het fair share van de totale diepvriescategorie van de supermarktformules.

Daarnaast heeft het Vriesvers Platform een poll gehouden onder de VVP-leden (fabrikanten), waarin zij hun beoordeling over de assortiments-, promotie- en de totale- samenwerking gaven over de verschillende supermarktformules. Ook hier is een ranking van gemaakt en van deze twee beoordelingsvormen is een finale ranking samengesteld, van waaruit de winnaar is uitgeroepen.

Uiteindelijk kwam Dirk als winnaar uit de bus en mag zich op basis daarvan een jaar lang VriesVers Supermarktformule van het Jaar 2024 noemen. Albert Heijn eindigde op een mooie tweede plaats, gevolgd door Jumbo op plaats drie.

Bron: VVP/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Jumbo Nieuwkoop opent Jumbo Foodcafé

Supermarkt – Jumbo Bas Bobeldijk in Nieuwkoop heeft op de plaats van de servicebalie een Jumbo Foodcafé geopend. Het feit dat supermarkten geen tabak meer mogen verkopen greep hij aan om een positief alternatief neer te zetten.

Lees bericht

Frontaal Brewing en Oldtimers lanceren Drop Bock

Introductie - Frontaal Brewing Company introduceert met trots 'Drop Bock', een speciaal bockbier ontwikkeld in samenwerking met het dropmerk Oldtimers van Concorp. De samenwerking is ter ere van het 100-jarig jubileum van Oldtimers en heeft geleid tot een bockbier dat de smaak van traditioneel bockbier combineert met de tonen van salmiak en zoethout van Oldtimers’ klassieke dropjes.

Lees bericht

Jumbo wil ‘anders werken’ met minder mensen

Supermarkt - In het voorjaar van 2024 kondigde Jumbo Supermarkten de plannen aan voor het aanpassen van haar kantoororganisatie, waar een andere manier van werken een belangrijk onderdeel van is. Deze ontwikkeling is onderdeel van de ingeslagen koers ‘Jumbo zoals Jumbo bedoeld is’ wat focust op de unieke kenmerken waarmee het familiebedrijf groot en succesvol is geworden. De organisatie wordt optimaler...

Lees bericht



Coveniencestore Beej Benders in Venlo sluit de deuren

Conveniencestore - Beej Benders, het spraakmakende ‘blurringconcept’ van Jumbo-ondernemer Geert Benders stopt ermee. De vestiging aan het Nolensplein in Venlo sluit eind deze maand de deuren na acht jaar pionieren. Als merk blijft Beej Benders vooralsnog wel bestaan. Dat meldt vakmedium FoodPersonality voor de retail.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid