Haags toprestaurant Waterproef sluit de deuren


Restaurant Waterproef, dat is opgenomen in alle toonaangevende restaurantgidsen, staat bekend om de bekroonde wijnkaart

Restaurant - Toprestaurant Waterproef in Den Haag is gesloten. Het aan de Scheveningse Tweede Binnenhaven gelegen restaurant van Yves van Westreenen was zaterdag 24 augustus voor het laatst geopend. De sluiting is vrijwillig, de eigenaar zoekt opvolging.

Het restaurant, dat is opgenomen in alle toonaangevende restaurantgidsen, staat bekend om de bekroonde wijnkaart. Eigenaar Yves van Westreenen heeft zelf de beslissing genomen zijn activiteiten na 17 jaar te beëindigen en zoekt een partij die de exploitatie wil overnemen.

De reden van de vrijwillige sluiting is een combinatie van factoren, zo licht de 46-jarige ondernemer toe: “Het past in mijn levensfase en daarnaast wil ik me voorlopig richten op mijn andere zaak, restaurant De Tapperij in Den Haag. Hoewel niet de hoofdoorzaak, speelt ook mee dat de personeelsbezetting regelmatig penibel was. Het is lastig om voor het hogere segment voldoende gekwalificeerd personeel te vinden. Het werken met een te klein team maakt je kwetsbaar en die last drukt zwaar op me.”

Bekroonde wijnkaart

Samen met wijnprofessionals als sommelier Lendl Mijnhijmer en zijn opvolger Priscilla van der Voort hebben is een internationaal bekroonde wijnkaart opgebouwd. Het restaurant staat ook bekend om de wijn-spijs-combinaties. Van Westreenen: “ Volgens de Michelingids is onze wijnkaart een blikvanger en spectaculair door zijn aanbod en concept.” Waterproef ligt aan het water en biedt plaats aan 50 gasten en op de verdieping, waar ook een private diningruimte is, kunnen nog eens 75 personen eten, vieren en vergaderen.

Bron: Waterproef/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Helft Nederlanders gaat wel eens alleen uit eten

Onderzoek – Iets meer dan de helft (51%) van de Nederlanders bezoekt wel eens alleen een restaurant om te lunchen of te dineren. De andere helft (49%) doet dit liever in gezelschap. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd bij 1.000 Nederlandse consumenten door kassa- en betaalplatform Lightspeed.

Lees bericht




Restaurant Beluga Maastricht gered van faillissement

Horeca - Restaurant Beluga Loves You in Maastricht heeft een dreigend faillissement afgewend. Het sterrenrestaurant verkeerde in zwaar financieel weer door tegenslagen als gevolg van lockdowns, wateroverlast en brand. Het restaurant heeft een akkoord bereikt met alle crediteuren en een nieuwe partner gevonden in de Limburgse horecaondernemer Danny Deng.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid