Helft Nederlanders gaat wel eens alleen uit eten


Helft van de Nederlanders gaat weleens alleen uit eten, kijken naar anderen is dan een geliefde bezigheid

Onderzoek – Iets meer dan de helft (51%) van de Nederlanders bezoekt wel eens alleen een restaurant om te lunchen of te dineren. De andere helft (49%) doet dit liever in gezelschap. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd bij 1.000 Nederlandse consumenten door kassa- en betaalplatform Lightspeed.

De redenen waarom Nederlanders alleen uit eten gaan, zijn verschillend. Zo doet één op de drie (29%) dit uit ontspanning en om tijd voor zichzelf te nemen. Een kwart (24%) gaat alleen omdat ze aan het reizen zijn voor werk, een op de vijf (20%) als het gaat om een lunch op werk en zeventien procent geeft aan het leuk te vinden om alleen een restaurant te bezoeken. Maar er is ook een groep die alleen gaat om nieuwe plekken uit te proberen. Deze groep restaurantliefhebbers is 14% groot. Aan solo-dining procent vooral omdat het makkelijker is om een tafel voor één te kunnen krijgen bij een populair restaurant.

Mensen kijken

Net meer dan de helft (51%) kijkt graag naar andere mensen als ze alleen in een restaurant zitten en bijna twee op de vijf (39%) vindt het heerlijk om zich te begeven in rust en stilte. Ook wordt de smartphone of laptop er vaak bij gepakt om mails te lezen of te beantwoorden (30%). Meer dan een kwart (26%) scrolt door Instagram of Facebook, achttien procent kijkt naar TikTok-video’s en negen procent luistert naar een podcast. Ook laat 23 procent weten dat ze, zodra ze alleen uit eten zijn, een nieuw gerecht van de menukaart kiezen als ze deze nog niet eerder geprobeerd hebben. Daarnaast zegt veertien procent een restaurant alleen te bezoeken om nieuwe mensen te ontmoeten en connecties te maken.

Bron: Lightspeed/@FoodCicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Italiaanse restaurants blijven populair bij Nederlanders

Onderzoek – Ondanks een lichte daling in het aantal Italiaanse restaurants in Nederland, blijft de ‘Romeinse keuken’ onverminderd populair. Dat komt vooral omdat de pizzaketens als NY Pizza en Domino’s fors blijven groeien. Dit blijkt uit een analyse van horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners over de Italiaanse restaurants.

Lees bericht


Haags toprestaurant Waterproef sluit de deuren

Restaurant - Toprestaurant Waterproef in Den Haag is gesloten. Het aan de Scheveningse Tweede Binnenhaven gelegen restaurant van Yves van Westreenen was zaterdag 24 augustus voor het laatst geopend. De sluiting is vrijwillig, de eigenaar zoekt opvolging.

Lees bericht





Restaurant Beluga Maastricht gered van faillissement

Horeca - Restaurant Beluga Loves You in Maastricht heeft een dreigend faillissement afgewend. Het sterrenrestaurant verkeerde in zwaar financieel weer door tegenslagen als gevolg van lockdowns, wateroverlast en brand. Het restaurant heeft een akkoord bereikt met alle crediteuren en een nieuwe partner gevonden in de Limburgse horecaondernemer Danny Deng.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid